Micii comercianti din Romania sunt falimentari

Micii comercianti din Romania sunt falimentari

0 175

Economia romaneasca este falimentara. Nu este o stire bomba, ci este un adevar pe care-l banuiam de mult, confirmat de specialisti. Conform Coface Romania, numarul companiilor falimentare a crescut cu 35% in 2007, cel mai riscant domeniu de activitate din Romania fiind comertul.
Cel mai greu o duc micii comercianti, care fac fata tot mai greu marilor concerne ce monopolizeaza piata indiferent de domeniul de activitate.
In 2007 au fost deschise 152 de magazine, numarul hypermarket-urilor crescand cu 29 de centre, prin deschiderea de noi unitati Carrefour, Real, Auchan, Kaufland si reteaua autohtona Pic. Carrefour a cumparat in 2007 lantul de supermarket-uri Artima cu un numar de 21 de unitati, fapt ce ii va permite sa intre pe piata de retail cu un nou format de magazine.
In acest caz, alimentarele de cartier isi pot inchide definitiv usile.
Paradoxal, desi domeniul constructiilor a inregistrat anumite castiguri in ultima perioada, nici acesta nu sta tocmai bine in acest clasament al saracirii. Constructiile se afla pe locul patru, deoarece firmele mici si mijlocii au incheiat contracte pe care nu au reusit sa le onoreze. Cu toate acestea, „sectorul constructiilor din Romania a avut cel mai rapid ritm de crestere dintre toate tarile europene, de 35% si va continua sa creasca si in 2008. Practic constructiile au fost motorul de crestere al economiei in 2007. Deja statisticile pentru luna ianuarie arata ca Romania s-a mentinut pe primul loc in Uniunea Europeana in domeniul cresterii constructiilor, cu un ritm de 33,7%”, se arata in studiul Coface.
Lispa fortei de munca si cresterea implicta a salariilor obliga firmele mici si mijlocii sa lucreze in pierdere sau sa dea faliment pentru ca nu pot sa duca la bun sfarsit lucrarile incepute.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.