Romanii sunt cei mai buni filozofi

Romanii sunt cei mai buni filozofi

0 154

Olimpiada internationala de filozofie de anul acesta a scos la iveala faptul ca romanii inca stiu sa fie destepti.
Reprezentantii Romaniei au obtinut doua medalii de aur, o medalie de bronz, doua mentiuni si doua premii speciale, la a XVI-a editie a Olimpiadei Internationale de Filosofie desfasurata in perioada 18-22 mai, la Iasi, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa postat pe site-ul guvernului.
Elevii premiati cu aur sunt Sergiu Matei Lucaci (Colegiul National „Gh. Vranceanu” din Bacau) si Maria Alexandra Baneu (Colegiul National „Gh. Titeica” din Drobeta Turnu Severin). Medalia de bronz i-a revenit Arinei Cristina Baibarac, eleva la Colegiul National „Costache Negruzzi” din Iasi. Maria Ciurchea (Colegiul National „Radu Negru” din Fagaras) si Adrian Cristian Ardelean (Colegiul National „Liviu Rebreanu” din Bistrita) au obtinut mentiuni, iar Alexandru Gabriel Stan (Colegiul National „Mihai Viteazul” din Slobozia si Ioana Elena Oana (Colegiul National „Decebal” din Deva) au fost distinsi cu premii speciale. Din lotul Romaniei au mai facut parte Ioana Anton (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Bucuresti), Maria Cristina Baraganescu (Colegiul National „Alexandru Lahovari” din Ramnicu Valcea) si Fazakas Istvan (Liceul Teoretic „Szekely Miko” din Sfantu Gheorghe).
Editia din acest an a reunit 53 de elevi si 43 de cadre didactice din Argentina, Austria, Bulgaria, Coreea de Sud, Croatia, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Germania, Grecia, India, Israel, Italia, Japonia, Lituania, Norvegia, Polonia, Rusia, Slovenia, Turcia, Ungaria si Romania.
Conform regulamentului competitiei, tara organizatoare poate inscrie in concurs un numar de 10 elevi, celelalte state avand dreptul la doi concurenti. Astfel, Romania a aliniat la start numarul maxim de elevi, selectati in urma rezultatelor obtinute la Olimpiada Nationala de Stiinte Socio-Umane (Filosofie) si a sustinerii unui test de limba enlgleza.
Olimpiada Internationala de Filosofie din acest an avut loc sub patronajul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, fiind organizata de catre Inspectoratul Scolar Judetean Iasi in colaborare cu Facultatea de Filosofie din cadrul Universitatii „Al. I. Cuza“. Competitia a fost infiintata in 1993 din initiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, Romania, Turcia si Ungaria si este oficial recunoscuta de UNESCO. Romania a participat la toate cele 15 editii de pana acum si a mai gazduit, la Brasov, editia din 1998. Anul trecut, in Turcia, Romania a obtinut doua mentiuni.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.