Peste 41 de ani, criza de petrol

Peste 41 de ani, criza de petrol

0 176

Bucurestiul a gazduit un eveniment care a avut ca subiect de discutie o tema extrem de importanta pentru viitorul omenirii: este o vorba de o conferinta sustinuta de Jeremy Rifkin, presedintele Fundatiei pentru Dezvoltare Economica din Statele Unite ale Americii.
Americanul, economist de profesie, s-a facut remarcat inca din 1977 cu lucrari impotriva revolutiei industriale bazate pe combustibili fosili.
Teoria sa, extrem de contestata de ceilalti cercetatori, este aceea ca omenirea se apropie cu pasi repezi de sfirsitul erei combustibililor fosili si ca energia va fi asigurata in viitor cu ajutorul hidrogenului regenerabil.
“In aceasta perioada a apusului erei combustibililor fosili, cele 27 de state ale Uniunii Europene fac eforturi importante pentru ca stocurile ramase sa fie utilizate cit mai eficient si incearca sa limiteze cit mai mult emisia de dioxid de carbon prin utilizarea energiei verzi”, a aratat Rifkin.
Acesta a adus in discutie variantele alternative care ar putea sa ne dea o mana de ajutor in aruncarea unui colac de salvare pentru asigurarea unei vieti normale copiilor nostri. Astfel, acesta s-a referit la alternativele de producere a energiei, precum cea solara, eoliana, hidrologica si geotermala.
Printre subiectele abordate la Forumul “Mediul – intre prezent si viitor” s-au mai numarat reciclarea deseurilor, Delta Dunarii si biodiversitatea, energia regenerabila, cercetarea si noile tehnologii, schimbarile climatice si poluarea.
Insa cea mai ingrijoratoare si palpabila stire este cea legata de rezervele de petrol, de 1,24 mii de miliarde de barili, care sunt pe sfarsite. Aceasta cantitate este suficienta pentru a mentine productia la nivelul actual timp de peste 41 de ani, potrivit raportului pe 2008 al BP referitor la piata mondiala a energiei.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.