Nu va mai fi necesar acordul tuturor locatarilor pentru mansardari
Proiectul mansardarilor a fost laudat ca o solutie ieftina pentru realizarea de noi spatii locative. Toate bune si frumoase, dar nici cei care au ravnit la locuintele ieftine, date cu prioritate locatarilor de la ultimul etaj, nici cei care au ravnit la lucrari nu si-au vazut visul cu ochii. Conform Hotararii Consiliului Local, pana in prezent mansardarea se putea face doar cu acordul tuturor locatarilor din imobil. Un singur vot contra era suficient pentru ca mansardarea sa nu se faca.
In foarte multe cazuri, o parte din locatari se opun mansardarii din diferite motive cum ar fi neplacerea de a avea timp de doi ani santier la bloc, deranjul pentru acordarea accesului lucratorilor la sursele de apa, la energie electrica, la toaleta, infiltratiile de apa din timpul lucrarilor, intrucat acoperisul imobilului este decopertat, precum si intreruperea utilitatilor pe perioada racordarii noului etaj. De regula sunt pentru cei care locuiesc la etajele intermediare, proprietarii de apartamente care nu locuiesc in imobil ori cei cu venituri reduse, care nu isi permit plata lucrarilor de izolatie termica, zugravitul pe scara scarii etc. , lucrari pe care firmele de constructii le asigura gratuit in cazul mansardarilor.
Acum, primarul George Scripcaru propune modificarea Hotararii CL, astfel incat mansardarile sa se poata realiza cu jumatate plus unu din numarul de locatari. Masura se ia intrucat peste 100 de Asociatii ar fi interesate, dar nu se poate face nimic daca fie si un singur locatar din imobil se opune.
Bianca Sorescu