Influenta cafelei asupra organismului uman

Influenta cafelei asupra organismului uman

0 169

Efectele cafelei asupra organismului pot fi si pozitive, dar si negative, dupa cum afirma medicul specialist Cristina Anca Dascalescu.
Pozitive sunt efectele de revigorare a tonusului psihic, oferind totodata si un plus de energie.
Specialistul spune ca prin consum de cafea nu se indeparteaza insa oboseala, mai ales cea acumulata in timp, devenita oarecum cronica, aceasta oboseala putand fi tratata doar prin odihna suficienta si un regim alimentar sanatos si cat mai natural, fara excese de grasimi animale, prajeli excesive si, in general, cam tot ce se gaseste pe la fast-food-uri si prin pungile cu chipsuri de tot felul.
Doamna dr.Dascalescu spune:
“In cazul celor hipotensivi chiar este recomandata cafeaua zilnica, datorita faptului ca astfel tensiunea ajunge la nivel normal. Insa actiunile pozitive asupra organismului sunt de scurta durata, efectele disparand la doua-trei ore dupa ce s-a baut cafeaua, astfel ca se revine la starea initiala, iar pentru inviorare este necesar un nou consum.
Efectele negative pe care le produce cafeaua sunt palpitatiile arteriale, tensiunea crescuta, insomnia etc. In plus, cafeina scade calciul din corp,favorizand astfel boli la nivelul sistemului osos, cum ar fi osteoporoza, sau spasmofilia.”
Cafeaua “normala”, sub diferitele ei forme, este bauta de adulti, dar trebuie aratat ca si alte produse, consumate mai ales de copii, contin cafeina, printre acestea putand fi numarate diferitele sucuri sau sortimente de ciocolata.
Din pacate se poate mentiona instalarea unei dependente la un consum mai indelungat, indiferent de cantitatea bauta frecvent, aceasta depinzand de toleranta individuala a fiecaruia, aceasta dependenta putand fi asemuita cu aceea fata de tutun sau alte droguri.
Asa ca ramane ca dumneavoastra insiva sa va gestionati cand, cum si cata cafea beti.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.