LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim

LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim

0 179

Clubul patriotilor – Cristopher Reich
Thomas Bolden a crescut in orfelinate. Copilaria lui, demna de romanele lui Dickens, a fost marcata de saracie si violenta. Dar Bolden este un luptator: reuseste sa uite trecutul, termina o facultate, face cariera pe Wall Street. Acum nu-i lipsesc nici banii, nici dragostea. Fericirea, crede el, nu-i o vorba in vant. Apoi, in numai douasprezece ore, viata lui frumoasa se prabuseste ca un castel de nisip. Este rapit si interogat. I se cer informatii pe care nu le are. Scapa ca prin minune. E acuzat de crima. Fotografia lui apare in presa. Disperat sa scape din acest cosmar, Bolden trebuie sa-si aminteasca lectiile de supravietuire pe care i le-a dat viata. Dar, in timp ce fuge prin New York – cu numai unsprezece dolari in buzunar si urmarit de personaje misterioase care par sa dispuna de resurse nelimitate – incepe sa faca descoperiri socante. Despre un secret ascuns in trecutul Americii, in zorii democratiei, cand iluziile despre dreptate si libertate erau inca vii. Despre istoria deviata de la cursul ei firesc in momentele cruciale.

Atlasul norilor – David Mitchell
Explorand violenta mai multor lumi care o alcatuiesc pe-a noastra, „Atlasul norilor” este o harta la scara mare a pasiunilor omenesti, survolate intr-un periplu halucinant, care porneste din Pacificul de Sud si ajunge in viitorul postapocaliptic. Sase povestiri despre universuri despartite de timp si spatiu, insa legate intre ele de noduri vitale.
Un notar american care exploreaza insulele proaspat colonizate din Marile Sudului; un muzician care incearca sa-si inspire maestrul in scopuri nu tocmai nobile; o jurnalista care salveaza lumea de la dezastru nuclear; un editor care descopera un bestseller periculos; o clona creata in sistemul sclavagismului modern – toti acesti povestitori savurosi creeaza cercuri narative in jurul dramaticei istorii orale a unei insule postapocaliptice. Planurile se intretaie in puncte nevralgice care sunt de fapt marile teme ale romanului: vointa de putere, canibalismul civilizatiei, felul in care trecutul e mereu rescris de catre cei care stapanesc prezentul.

V.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.