Aproape 200 de milioane de euro pentru reteaua de apa din Brasov

Aproape 200 de milioane de euro pentru reteaua de apa din Brasov

0 165

In tara noastra incep sa fie implementate tot mai multe programe europene care aduc sume impresionante pentru rezolvarea problemelor din infrastructura, administratie, economie si altele asemenea.
Brasovul ocupa si el o pozitie fruntasa pe lista celor care beneficiaza de astfel de ajutoare europene.
Astfel, reteaua de apa din 16 localitati ale judetului va fi modernizata prin sprijinul Uniunii Europene care ofera 77,77% din suma de 184,64 milioane de euro, valoare, bineinteles, nerambursabila. Restul va fi impartit dupa cum urmeaza: 11,90% de la bugetul de stat prin Ministerul Mediului, 1,8% este contributia locala, iar 8,6% reprezinta suma pe care Compania Apa o va lua cu imprumut de la o banca.
Pentru ca acest proiect sa poata fi derulat in perioada 2008-2013, compania Apa Brasov trebuia sa devina operator regional pana la data de 24 iulie. Iata ca, pe ultima suta de metri, actul constitutiv pentru infiintarea societatii comerciale Compania Apa Brasov SA a fost semnat.
„Este bine ca am reusit sa semnam astazi acest act constitutiv, deoarece am mai primit doua avertizari de la Ministerul Mediului si de la Comisia Europeana prin care eram instiintati ca, daca pana in data de 24 iulie, Compania Apa Brasov SRL nu se transforma in societate comerciala pe actiuni si apoi sa devina operator regional, banii pe acest proiect vor fi dati altor judete”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean, Attila Kovacs, citat de Transilvania Expres.
Dat fiind faptul ca este vorba de o societate pe actiuni, actionarii acestei companii nou infiintate sunt: Consiliul Judetean Brasov (42%), municipiul Brasov (42%) si localitatile Codlea, Sacele, Rupea, Ghimbav, Apata, Feldioara, Halchiu, Harman, Hoghiz, Homorod, Moieciu, Prejmer, Sanpetru, Ungra si Bod (in total 16%).
„Am semnat acest act constitutiv, iar maine (ieri – n.r.) vor fi depuse actele la Registrul Comertului pentru a fi inregistrata cat mai repede noua societate pe actiuni. Apoi actionarii, constituiti in Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara, vor trebui sa transforme societatea in operator regional. Pasii urmatori sunt legati apoi de inceperea demersurilor pentru alocarea si primirea fondurilor”, a mai adaugat Attila Kovacs.

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.