Turul Brasovului din perspectiva localnicilor

Turul Brasovului din perspectiva localnicilor

0 432

Asociatia pentru Turism Participativ OPEN ROMANIA organizeaza in astazi, 11 ianuarie 2011, de la ora 09:00, punct de plecare Hotel Ambient Brasov, un tur personalizat (Brasovul – muza artistilor) al Brasovului pentru un grup de 9 turisti romani.
Acestia vor „vedea” Brasovul in compania voluntarilor-greeter (gazda) turistii vor putea face cunostinta cu orasul nostru din perspectiva localnicilor.
Vizita cuprinde obiective-emblema ale orasului (Piata Sfatului, Biserica Neagra), dar si elemente de arhitectura locala, precum porti vechi, case ascunse in ganguri, strazi inguste, mai putin circulate, dar incarcate de istorie.
Itinerariul orientativ: str. Muresenilor – gangurile de pe strada Muresenilor – P-ta Sfatului – Biserica Neagra – Str. Sforii – Str. Castelului – ganguri – Aleea de sub Tampa (vizita la Turnul Lemnarului) – Poarta Ecaterina – Dupa ziduri – Parcul „Nicolae Titulescu” – sirul arhitectonic de pe str. Nicolae Iorga – Casa cu soldat – Cetatuia Brasov.
Turistilor li se explica si alte lucruri despre viata de zi cu zi in Brasov si imprejurimi, li se recomanda mancaruri traditionale, etc.
Vizitele oferite de Romanian Greeters se organizeaza deja de la inceputul lunii iulie 2010 in Brasov.
Cei care vor sa beneficieze de acest tur „personalizat”, o pot face gratuit, completand un fomular cu minim 3 zile inainte de sosirea la Brasov / Bucuresti, formular care se poate descarca de pe site-ul asociatiei.
Vizitele sunt realizate de comun acord intre greeter si turisti, fiind personalizate in functie de preferintele si interesele particulare ale vizitatorilor.
Vizitele nu intra in concurenta cu cele realizate de ghizii specializati; serviciul este oferit gratuit, din timpul liber al voluntarilor si nu are pretentia de a atinge precizia si profesionalismul ghizilor specializati.
Vizitarea Brasovului cu un voluntar-greeter este o ocazie de a cunoaste mai bine oamenii locului si modul lor de viata, de a avea un schimb cultural cu cei care locuiesc zi de zi in cetate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.