Google si energia geotermala

Google si energia geotermala

0 476

Google a anuntat, marti, ca va investi peste 10 milioane de dolari in tehnologia de producere de electricitate pe cale geotermala, masura care face parte din eforturile companiei de a ajuta la dezvoltarea surselor regenerabile de energie.
Tehnologia traditionala de generare de energie pe cale geotermala presupune forarea in apropierea unui gheizer, izvor fierbinte sau vulcan, si fixarea unei valve si a unei turbine.
Tehnologia Enhanced Geothermal Systems (EGS) presupune forarea in roca fierbinte si injectarea apei in gauri. Presiunea va impinge apa la suprafata, ceea ce va antrena o turbina si va genera electricitate.
Investitia Google include 6,25 de milioane pentru AltaRock Energy, patru milioane de dolari pentru Potter Drilling si 489.500 de dolari pentru Southern Methodist University’s Geothermal Lab.
Compania americana face eforturi pentru a ajuta la dezvoltarea tehnologiilor pe cale regenerabila.
Organizatia se concentreaza, in principal, pe trei tehnologii de generare de energie: cea solara, cea eoliana si, in urma acestei investitii, asupra celei geotermale, potrivit Forbes.
Caldura geotermala a fost o sursa de electricitate incepad din 1904, cand ventilatoare de aburi au fost utilizate in Italia pentru aprinderea becurilor.
In prezent, aceasta tehnologie furnizeaza 0,5% din necesarul de electricitate al lumii si 0,4% din necesarul SUA.
Tehnologia EGS a fost propusa pentru prima data de Los Alamos National Laboratories, in anii ’70, dar a fost in mare parte uitata din cauza scaderii pretului petrolului.
Ideea exercita din nou atractie, Departamentul american pentru Energie oferind in prezent 90 de milioane de dolari pentru cercetare in acest domeniu, potrivit Forbes.
Investitiile realizate la nivel mondial in tehnologia geotermala au crescut cu 83% anul trecut, la 1,7 miliarde de dolari, potrivit lui Mark Taylor, analist la New Energy Finance.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.