Snacks-urile creeaza dependenta

Snacks-urile creeaza dependenta

0 370

Piata romaneasca a fost pur si simplu invadata de produsele de tip „junk food” care au fost puse in vanzare.
Cele mai indragite alimente de acest tip sunt vestitele snacks-uri sau chips-uri cu diferite arome, toate excesiv de sarate, in care sunt disponibile acestea.
Bineinteles ca marea majoritate a acestor arome sunt obtinute cu ajutorul aditivilor alimentari care pot produce dezechilibre grave ale organismului.
Star Snack cheese sunt “snacks din porumb cu gust de cascaval” care au in com¬pozitie: “faina de po¬rumb, ulei vegetal, pudra de cas¬caval 1,5%, proteine din lapte, za¬har, zahar invertit, faina de orez, sare, stimulatori de aroma: mono¬sodiu glutamat E 621, inozinat de sodiu E 631, guanilat de sodiu E 627, arome na¬turale si identic naturale (n.r. – artificiale), coloranti: annatto E 160b, paprika extract, turmeric E100″.
Doar 100 de grame de snacks au o valoare energetica de 2190 kj/ 530kcal.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, descrie produsul analizat ca fiind “de tip snaks obtinut din faina din porumb, uleiuri vegetale, zahar si zahar invertit (amestec de glucoza-fructoza), aditivi alimentari, potentiatori de aroma, co¬loranti”.
Acest produs contine in exces de glucide si grasimi in special saturate, foarte periculoase pentru sanatate.
Glucidele determina si o incar¬catura glicemica mare, care agreseaza pancreasul endocrin, pro¬vocand mari fluctuatii ale glicemiei.
Aditivii alimentari fo¬lositi la obtinerea produsului ana¬lizat confera adictivitate snacksului, determinand un consum excesiv al acestora, de¬zechilibrand componenta alimen¬telor, care ar trebui sa intre in diete sanatoase.
De asemenea, produsul contine surse de proteine din lapte, sodiu ascuns (sare, E 621, E 631, E 627).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.