Sa votam pentru Ursii si Caprele negre din tara noastra!

Sa votam pentru Ursii si Caprele negre din tara noastra!

0 337

Asociatia Kogayon ii cheama la miting pe iubitorii animalelor si ai naturii, de Sfinta Marie Mica.
Cei carora le pasa de soarta ariilor noastre protejate – si voteaza cu ursii, cu lupii, cu liliecii sau cu caprele negre, vor protesta impotriva legii care prevede permiterea vinatorii in parcurile nationale.
Actiunea va avea loc luni, 8 septembrie, intre orele 12:00 si 14:00, la intrarea Izvor a Palatului Parlamentului. Data de 9 septembrie este termenul la care Comisia de Agricultura din Camera Deputatilor va depune raportul legii in vederea votarii in plen, dupa ce aceasta a trecut de Senat cu unanimitate de voturi, cu aceleasi prevederi.
La miting se va demonstra pasnic impotriva initiativei legislative si se vor depune petitii alaturi de listele cu semnaturi.
Noul proiect de modificare si completare a Legii vanatorii ar da mana libera amatorilor de trofee, nici mai mult, nici mai putin decat sa-si exercite hobby-ul in parcurile noastre nationale.
La miting se va demonstra pasnic impotriva initiativei legislative si se vor depune petitii alaturi de listele de semnaturi ale celor care s-au alaturat demersului asociatiei, adica 85 de organizatii ecologiste si alti peste 12.000 de oameni. “Alaturi de noi in demersul nostru este si Ministerul Mediului, care a promis ca va merge cu amendamente la comisie. A fost depusa o petitie si la Parlamentul Europei, de unde am fost instiintati ca aceasta se afla in curs de solutionare”, explica membrii Asociatiei Kogayon.
Cu toate acestea, mai sunt si oameni cu capul pe umeri.
In Parcul National Muntii Rodnei, vanarea caprelor negre a fost interzisa pentru urmatorii 10 ani. Asa a decis ieri Agentia de Protectie a Mediului Bistrita-Nasaud, dupa ce institutia a primit din partea Romsilva o solicitare de eliberare a unei autorizatii de vanare pentru un exemplar de capra neagra. Nu a avizat-o si nici nu va face asta in urmatorul deceniu. APM a cerut opinia Consiliului Stiintific al Academiei Romane si a Ministerului Mediului, recomandarea acestora fiind sa nu se elibereze astfel de autorizatii in urmatorii 10 ani.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.