Bechtel si neo-imperialismul otoman

Bechtel si neo-imperialismul otoman

0 334

Firma Bechtel a intrat in colimator, ocupand primele pagini ale ziarelor cu tot felul de stiri legate de activitatea sa din Romania care s-a dovedit a fi mai mult sau mai putin ortodoxa.
Principala problema este legata de randamentul dat de firma americana care lucreaza intens la construirea vestitei autostrazi Transilvania, reusind contraperformanta de a face 6 kilometri in aproximativ patru ani de zile.
Se pare ca lucrurile nu se linistesc deloc, iar apele devin din ce in ce mai tulburi pentru managerii acestei firme.
Problema actuala cu care se confrunta acestia este legata de forta de munca. Firma Bechtel a optat pentru muncitori din afara tarii in care isi desfasoara activitatea. Pe scurt, acestia i-au preferat pe turci in detrimentul romanilor. Si astfel pornesc zvonurile si controversele.
Zeci de angajati romani ai firmei Bechtel acuza, intr-o scrisoare trimisa Companiei de Autostrazi, ca sunt discriminati de firma turca Enka, partener Bechtel. Turcii fura si fac un lucru de zece ori, dar tot prost, spun muncitorii.
Desi autostrada Bechtel mai are mult pana va fi terminata, muncitorii romani spun ca au ajuns la capatul rabdarii.
Mai multe zeci de muncitori romani de la autostrada Transilvania au trimis recent Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) o scrisoare in care firma turceasca Enka, subcontractor al firmei Bechtel, este acuzata ca ii discrimineaza, ca angajatii acesteia fura banii publici si ca aplica romanilor tratamente jignitoare.
Scrisoarea, trimisa de „colectivul de angajati ai companiei de autostrazi Bechtel, punctul de lucru Chiridis-Bihor si Savadisla-Cluj, oameni cu buna-credinta si frica de Dumnezeu, fara ganduri nationaliste sau sovine“, nu este semnata, cei care au redactat-o afirmand ca ar risca sa fie „dati afara fara drept de apel“.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.