Inlocuiti antibioticele cu plantele miraculoase din bucatarie

Inlocuiti antibioticele cu plantele miraculoase din bucatarie

0 263

Primavara este, fara indoiala, sezonul gripei si al virozelor si, de aceea, este foarte important cum ne tratam pentru a nu favoriza aparitia complicatiilor. Multi dintre noi recurg imediat la medicamentele din sertar pentru a scapa cat mai repede de simptomele unei raceli banale. Din pacate, de multe ori alegem cu usurinta sa inghitim niste pastile de antibiotice, iar efectul asupra organismului poate fi unul devastator daca acesta dezvolta toleranta la acel medicament.
Ce putem face sa ne protejam, dar fara a recurge la clasicele medicamente?E simplu! Putem profita de natura!
Dupa cum se stie, suntem inconjurati de plante care sunt benefice pentru sanatate, plante pe care inaintasii nostri le folosesc de mii de ani. Avem o gama variata de plante din care putem alege: usturoiul, busuiocul, cimbrul menta, lamaia, eucaliptul, menta…
USTUROIUL
Este cea mai studiata planta medicinala din lume. Nu, nu este o gluma! Numai in ultimii cincisprezece ani s-au facut nu mai putin de 200 de cercetari clinice si de laborator.
In Europa, cu 2500 de ani in urma, Dioscoride, Galen, Hipocrate si alti medici celebri ai antichitatii laudau calitatile medicinale ale usturoiului, cu care tratau bolile de plamani, tulburarile de circulatie si tumorile albe.
Acelasi lucru avea sa-l faca si ilustrul savant si alchimist Paracelsus in Evul Mediu, cand usturoiul, laolalta cu cateva uleiuri esentiale aduse din Arabia, erau – dupa parerea sa – singurele remedii cu adevarat eficiente contra teribilelor epidemii de ciuma. Mai aproape de timpurile noastre, si Pasteur, parintele microbiologiei si unul din fondatorii medicinii moderne, a fost uluit de proprietatile medicinale ale usturoiului, pe care l-a recomandat ca antiinfectios in primul razboi mondial.
MENTA
Menta – ulei esential este supliment alimentar recomandat in cazul colicilor abdominale, tulburarilor in dinamica vezicii biliare, bolilor diareice, greturilor, digestie defectuoase si simptomelor de colon iritabil. De asemnenea, prezinta efecte benefice in viroze, avand efect decongestionat al cailor respiratorii si sinusurilor.
De asemenea, este recomandata ca promotor al eliminarii bilei in cazul digestiei lente, carminativ si antiflatulent; prezinta proprietati relaxante si antispastice si este o alternativa naturala de a stimula imunitatea organismului in perioadele expunerii la infectii sau in perioadele de convalescenta si are efecte benefice in cazul starilor de oboseala asociata cu tremuraturi.
BUSUIOCUL
Este aromatizant, reduce starile de voma, galactogog, absoarbe gazele, calmant al colicilor intestinale, astringent, antiseptic, antiinflamator renal.
LAMAIA
Ar trebui sa consumam zilnic cel putin o lamaie. Sau sucul acesteia. Sau sa o folosim la salate si alte mancaruri.
Lamaiul are doua importante calitati: proprietati antibacteriene si continut ridicat de vitamina C. Sucul unei lamii asigura jumatate din necesarul zilnic de vitamina C al unui adult. Dar, acest fruct contine si vitamina B, fosfor, precum si Calciu si Fier.
Lamaia are efecte benefice si asupra sistemului imunitar; de asemenea, datorita antioxidantilor pe care ii contine, lamaia ajuta la incetinirea procesului de imbatrinire a celulelor. Cu actiune antiseptica si antiinflamatorie, lamaia lupta si impotriva febrei si ajuta la sintetizarea hormonilor antistres.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.