Craciun la Manastirea Sambata cu 80 de lei/ zi
Crestini din toata tara vin la Sambata de Sus pentru rugaciune si reculegere. Zidita in secolul XVII, Manastirea „Constantin Brancoveanu” este principalul punct de atractie turistica din Tara Fagarasului. Manastirea are doua hramuri inchinate Maicii Domnului. Unul in prima vineri dupa Sfintele Pasti, de „Izvorul tamaduirii” si inca unul de Adormirea Maicii Domnului.Manastirea a supravietuit dusmanilor ortodoxismului, fiind distrusa complet, in anul 1785.
Gandul cu care Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Antonie a purces la ridicarea unei academii de vara – este vorba de o cladire cu aproximativ 70 de camere, respectiv 130 de locuri si un amfiteatru cu o capacitate de 150 locuri – a fost ca in acest spatiu sa poata fi primiti, gazduiti si serviti oameni din afara, care in dorinta lor de studiu si retragere sa se poata bucura de conditiile oferite de manastire, de materialul stiintific necesar studiului pus la dispozitie de nou amenajata biblioteca, precum si de atmosfera propice studiului oferita de cadrul natural. Academia este proiectata ca un loc unde sa se desfasoare diferite conferinte pe teme religioase, culturale, stiintifice si artistice –centru international– unde sa se adune pentru dezbateri reprezentanti ai tuturor confesiunilor crestine, angajati in dialogul ecumenic de reconciliere a crestinilor, dar si de alta natura.
Cei care doresc sa se cazeze la Academia Sambata, trebuie sa stie ca au parte de conditii de pensiune. Cladirea dispune de 64 de camere, dintre care sase de tip apartament si chiar de doua si trei paturi. Apartamentele sunt dotate cu sufragerie, dormitor, balcon, baie, minibucatarie si TV prin Satelit. O camera cu doua paturi si baie costa 80 de lei, una cu trei paturi se ridica la 100 de lei, iar un apartament cu balcon, TV-LCD si baie ajunge la 150 de lei pe zi. In ceea ce priveste masa, turistii care vin sa se cazeze la Manastirea Brancoveanu au parte de meniuri regesti, pregatite in bucataria acesteia.