Olimpiada nationala de biologie la Brasov

Olimpiada nationala de biologie la Brasov

0 425

In perioada 12 – 16 aprilie se va desfasura, la Brasov, faza nationala a olimpiadei de biologie.
La concurs vor participa 240 de elevi din intreaga tara care isi vor testa cunostintele de biologie. Elevii admisi olimpiadelor de biologie din clasele a VII-a si pana in a XII-a.
Premierea elevilor va avea loc chiar inainte de Paste, pe data de 16 aprilie. Elevii care vor obtine punctaje egale si vor ocupa primele pozitii in clasament, vor fi departajati in functie de punctajul obtinut la proba teoretica si de cel obtinut la faza judeteana.
La biologie, probele teoretica si practica ale olimpiadei se desfasoara la clasele a VII-a si la clasele IX-XII.
Participarea la aceasta olimpiada este individuala. Pot participa elevii de la toate formele de invatamant: zi, seral, cu frecventa redusa, inclusiv elevii de la invatamantul particular.
Elevii din ciclul liceal pot participa la olimpiada de biologie la anul de studii in curs, de la faza pe scoala pana la faza internationala inclusive.
Nu se admite participarea elevilor de la clasele inferioare la clasele superioare si nici invers.
Proba practica este obligatorie la faza nationala a olimpiadei.
Selectionarea lotului largit de biologie, pentru faza internationala a olimpiadei, se va realiza printr-o proba teoretica.
Pentru faza nationala programa de olimpiada si bibliografia aferenta sunt stabilite si anuntate judetelor de inspectorul de biologie din M.E.C.T. Subiectele si baremele de evaluare pentru probele teoretica si practica ale olimpiadei vor fi elaborate de grupul de lucru format din 12 membri din Comisia centrala a olimpiadei,
Pentru transparenta si pentru siguranta intocmirii corecte a subiectelor si a baremelor de evaluare, profesorii insotitori primesc si verifica subiectele si baremele impreuna cu membrii comisiei centrale, imediat dupa inceperea probei de concurs.
Evaluarea lucrarilor elevilor se va realiza, pe loc, cu sablon specific testelor grila, de catre doi profesori evaluatori (un profesor din localitate si unul din comisia centrala) in prezenta autorului lucrarii si a doi concurenti – martori.
La proba practica partea de manualitate nu se contesta.
Olimpiadele scolare au ca obiectiv promovarea ideilor de competitie si performanta a studiului disciplinelor prevazute in curriculumul scolar. Ele se adreseaza elevilor cu aptitudini, inclinati si cu interese deosebite fata de o anumita materie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.