Branza Camembert provoaca osteoporoza si depuneri anormale de calciu

Branza Camembert provoaca osteoporoza si depuneri anormale de calciu

0 293

Una dintre delicatesele de pe piata romaneasca este branza Camembert. Dupa cum sugereaza si denumirea sa, aceasta branza este de origine franceza, iar reteta sa a fost elaborata inca din secolul al XVIII-lea.
Se spune ca Napoleon a botezat aceasta branza cu apelativul „Camembert” dupa satul normand unde sotia unui fermier i-a servit-o pentru prima oara. Acum, celebra in intreaga lume, aceasta branza din lapte de vaca are o coaja alba, moale si un interior cremos.
Trebuie sa fiti cunoscatori fini ai acestui fel de mancare, si de aceea va oferim cateva indicii pentru recunoasterea branzei: atunci cand e destul de veche, branza ar trebui sa fie aproape lichida. Cand e prea veche, devine amara si ranceda. De aceea, este indicat sa alegeti Camembert cu aspect plin si moale la atingere si sa o evitati cand are marginile intarite, ceea ce poate fi un semn ca e prea veche.
Numai ca, daca veti citi cu atentie eticheta branzei disponibile pe piata romaneasca, veti constata ca are in compozitie aditivi alimentari din categoria celor mai periculosi.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca produsul analizat este dezechilibrat din punct de vedere nutritional, avand un ex¬ces de lipide de natura animala.
Specialistul nostru se bazeaza pe normele formulate in Re¬gulamentul European 1924/2006.
Emulgatorii folositi de producator, ortofosfatii si polifos¬fa¬tii de sodiu, dezechilibreaza balanta calciu-fosfor, impiedicand fixarea calciului in oase. In cazul unui consum ridicat, se ajunge la osteoporoza sau la depuneri anormale de calciu.
Sorbatul de potasiu poate produce iritatii dermice, alergii, distruge vitamine B12. Nisina E234 este suspectat ca poate selecta agenti patogeni rezistenti la antibiotice, avertizeaza prof. Mencinicopschi.
Astfel, consumul ridicat de alimente care contin E234 poate inhiba efectul antibioticelor.
E160 betacaroten, folosit drept colorant, poate duce la cancer.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.