Festival International de Muzica Usoara la Brasov
Festivalul International de Muzica Usoara pentru Copii “Fulg de Nea” a III a ediþie va avea loc in perioada 21-23 noiembrie 2008, la Centrul Cultural “Reduta”. Evenimentul isi propune descoperirea de noi talente si stimularea acestora in domeniul interpretarii muzicii usoare romanesti, precum si descoperirea micilor creatori de melodii in prima auditie.
Festivalul este structurat pe urmatoarele sectiuni si categorii de varsta:
A. Sectiunea interpretare:
1. Interpreti cu varsta cuprinsa intre 6- 8 ani;
2. Interpreti cu varsta cuprinsa intre 9-11 ani;
3. Interpreti cu varsta cuprinsa intre 12-14 ani;
4. Interpreti cu varsta cuprinsa intre 15-18 ani.
B. Sectiunea creatie:
Se va desfasura in functie de materialul trimis de concurenti si se vor prezenta doar piese in PRIMA AUDITIE, ce se incadreaza in repertoriul specific copiilor – nu este obligatoriu sa fie cu specific de iarna. Interpretul trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 6-18 ani.
PREMIILE:
Se vor acorda ex-equo urmatoarele premii pentru fiecare sectiune/respectiv categorie de varsta: premiul I (400 RON), premiul II (300 RON), premiul III (200 RON) si respectiv Trofeul FULG DE NEA (700 RON), acordat unui singur concurent, indiferent de categoria de varsta, pentru cea mai buna evolutie din concurs. La sectiunea creatie premiile vor fi acordate copiilor si cate o diploma pentru compozitor/textier. De asemenea, se vor acorda si cate 2 mentiuni / sectiune / categorie de varsta si diplome de participare tuturor concurentilor. In afara de aceastea, se vor acorda si premii speciale – premiul „Viva la Musica”, Premiul „Serban Georgescu”, Premiul juriului, Premiul de popularitate, Premiul „TVS”. Juriul isi rezerva dreptul de nu a acorda vreun premiu sau mentiune, precum si de a acorda alte premii in functie de evolutia concurentilor si/sau optiunii massmedia respectiv a sponsorilor.
Din juriu vor face parte personalitati ale vietii muzicale romanesti, specialisti si autoritati locale si nationale. Criteriile de jurizare la sectiunea interpretare urmaresc calitatile vocale ale concurentului, intonatia, prezenta scenica (impresia artistica, costumatia adecvata, coregrafia), punerea in valoare a piesei (interpretare si nu redare). La sectiunea creatie se va pune accent pe constructia piesei (linie melodica, armonie, orchestratie, linii melodice secundare, dinamica), textul adecvat varstei, cat si pe prezentarea ei (interpretare). Deciziile Juriului vor fi irevocabile si de necontestat.