Pelerinajul continua
La biserica ce poarta hramul sfintilor arhangheli Mihail si Gavril, unde sunt depuse moastele sf. Andrei, a continuat si ieri pelerinajul credinciosilor care spera ca, atingand racla, vor fi vindecati de boli si feriti de rele.
Ca si in zilele trecute, si ieri coada s-a intins pe zeci de metri, timpul de asteptare fiind de circa trei ore, iar inchinarea la moaste desfasurandu-se non-stop. Dar daca pana ieri dupa-amiaza vremea a tinut cu pelerinii, aceasta a inceput sa se schimbe inspre maraiala si ploaie aducatoare de frig, pe deasupra vantul batand in rafale destul de puternice, fapt care insa nu i-a impresionat pe dreptcredinciosi.
Inchinarea la moaste nu a fost facuta doar de brasoveni, ci si de pelerini din tara si chiar din Rusia, Ucraina si Moldova, precum au fost intalniti si ortodocsi din sudul Dunarii.
Un echipaj al Ambulantei se afla pregatit pentru eventuale interventii, iar jandarmii vegheaza la pastrarea ordinii si linistii.
Un calcul lumesc arata ca, in medie, trec prin fata raclei cu moaste sapte persoane pe minut, ceea ce da, per total, cam peste un milion si jumatate de credinciosi pana acuma.
Prioritate la atingerea moastelor o au bolnavii si cei cu handicap, acestia nefiind obligati sa stea la rand.
Din pacate, cele cinci tone de coliva s-au terminat, dar milostivii au oferit ceai din termos si cafea celor constituind aproapele.
In ultimele doua zile de prezenta in Brasov, moastele vor fi depuse la biserica Sfanta Treime din Scheii Brasovului, unde se asteapta acelasi aflux de vizitatori, cu toate ca accesul este mai dificil cu cei in dificultate locomotorie. Dar credinta nu cunoaste piedici.
Dan Bota