NASA a premiat trei elevi romani

NASA a premiat trei elevi romani

0 320

Agentia Spatiala Americana NASA a premiat doua echipe ale elevilor bucuresteni in cadrul unui concurs, la care au participat tineri din 12 tari. Tinerilor li s-a cerut sa vina cu propuneri de adaptare a avioanelor supersonice la transportul de pasageri pana in 2020. Constantin Muraru, unul dintre elevii castigatori, a declarat ca avionul lor este foarte putin poluant, foloseste bio-diesel obtinut dintr-o planta uleioasa.

Muraru Costin Grigore, Felix Liviu Milorad si Muraru Sebastian, elevi in clasa a IX-a la Colegiul Tudor Vianu din Bucuresti, s-au clasat pe locul 1 la echipe.
Echipa care a castigat a obtinut cel mai mare punctaj din tot concursul.
Profesorul coordonator, Ioana Stoica, profesoara de fizica la Colegiul Tudor Vianu, a declarat pentru HotNews.ro ca „este un concurs care are drept scop construirea unui avion care sa corespunda anumitor cerinte NASA”. Echipa care a castigat a obtinut cel mai mare punctaj din tot concursul, elevii pot sa castige orice competitie, au o formatie foarte buna si la matematica, fizica si informatica” a spus profesoara Stoica.

Colegiul Tudor Vianu a trimis in concurs 4 echipe, doua dintre ele castigand la sectiunea international locurile 1 si 2.
„Trebuia sa creem un prototip al avionului viitorului. A fost o provocare interesanta”
Constantin Muraru a povestit cum a ajuns impreuna cu colegii lui sa concureze in aceasta competitie: „Doamna profesoara Stoica se implica mereu si este in legatura cu cercetatorii de la NASA si dansa ne-a spus despre concurs”, spune Constantin.
„Trebuia sa creem un prototip al avionului viitorului. A fost o provocare interesanta. Avionul nostru este foarte putin poluant, este bio-diesel dintr-o planta care polueaza foarte putin”, a spus Constantin.
La individual castigator a fost un elev din Singapore, Sidhart Krishnan.

Locul 2 la sectiunea international ocupat de o alta echipa de la Colegiul Tudor Vianu
Pe locul 2 la echipe, s-au situat tot elevi de la Colegiul Tudor Vianu: Vlad Adam, Ana Maria Borlovan, Roberta Raileanu si Sabina Zavoianu, toti in clasa a IX-a. Pe locul 3 s-a clasat o echipa a unui liceu din capitala Greciei.
Peste 120 de liceeni, care au venit cu 60 de propuneri, s-au inscris in cele patru categorii, adica echipe americane si din afara SUA si concurenti individuali (americani si din afara SUA).
Participantii au avut de ales intre doua modalitati de a intra in competitie. Ei au putut fie sa conceapa un studiu care sa abordeze provocarile si solutiile oferite de zborurile supersonice, fie sa propuna un prototip de avion supersonic comercial care sa poata functiona in 2020.
„Toate conceptele au fost pline de imaginatie si inovatoare”, a declarat unul dintre cercetatorii de la NASA care au analizat propunerile venite din toata lumea. Jurizarea s-a facut in functie de masura in care elevii si-au alcatuit documentatia si dupa modul in care au respectat criterii de baza cum ar fi continutul documentat, creativitatea, imaginatia, organizarea si redactarea.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.