Reguli pentru admiterea la liceu in anul scolar 2009 – 2010 (I)

Reguli pentru admiterea la liceu in anul scolar 2009 – 2010 (I)

0 294

In urma nenumaratelor scandaluri legate de incompetenta dactilografelor din Ministerul Invatamantului care au reusit sa bulverseze buna desfasurare a tezelor cu subiect unic pentru elevii claselor a VIII-a, iata ca elevii au trecut, mai greu sau mai usor, peste acest hop. Ceea ce trebuie sa faca in continuare este sa-si caute un loc intr-unul dintre liceele sau scolile profesionale din tara.
Elevii absolventi ai clasei a VIII-a trebuie sa stie ca planul de scolarizare aprobat pentru anul scolar 2009-2010 este cuprinzator pentru intreaga promotie de absolventi. Sunt, de asemenea, prevazute locuri pentru elevii cu cerinte educative speciale, in invatamantul special, precum si locuri pentru elevii romi, locuri alocate peste numarul de locuri acordat prin planul de scolarizare, in limita a 30 de elevi la clasa.
Absolventii clasei a VIII-a din promotia 2009, indiferent de varsta, precum si cei din promotiile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data de 13 septembrie 2009 inclusiv, se inscriu in invatamantul liceal, la cursuri de zi. Inscrierea in licee de stat se face fara examen, pe baza mediei de admitere, in care media generala obtinuta la tezele cu subiect unic (respectiv la examenul de capacitate, pentru absolventii de pana in anul 2003 inclusiv, ori la testele nationale, pentru absolventii din promotiile 2004 – 2007) are o pondere de 50%, iar media generala de absolvire a claselor a claselor a V-a – a VIII-a are o pondere de 50%.
Nota la fiecare din tezele cu subiect unic, care se ia in calculul mediei generale la teze, se calculeaza ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, din notele acordate de
cei doi profesori evaluatori. Tezele sunt luate in considerare chiar daca nota la una dintre ele scade sub 5.
Exceptie fac liceele/clasele pentru care se sustin probe de aptitudini, clasele cu regim de predare bilingv pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale, pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor la limba materna.
Inscrierea in licee, la invatamantul de zi, a absolventilor de gimnaziu se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate prin planul de scolarizare, pentru unitatile scolare finantate de la bugetul de stat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.