Cea mai veche panza de paianjen
Aceasta a fost tesuta inca pe vremea dinozaurilor, dupa cum dovedeste descoperirea unei bucati de chihlimbar, in care s-a gasit fosilizata panza. Chihlimbarul a fost gasit pe o plaja din sudu Marii Britanii, anunta The Telegraph.
Oamenii de stiinta de la Universitatea Oxford au descoperit firele de panza de paianjen in bucata de chihlimbar care s-a format in urma cu 140 milioane de ani.
Dupa cum dovedeste aceasta descoperire, se pare ca paianjenii au aparut pe pamant cu mult inainte decat se presupunea pana acuma, probabil chiar inainte de aparitia plantelor cu flori. Ca urmare a studierii panzei de paianjen gasita in chihlimbar, se pare ca aceasta ar fi ajuns acolo in timpul unui incendiu de padure, fosilizandu-se apoi in interiorul chihlimbarului astfel atunci format.
Plaja pe care a fost gasita bucata de chihlimbar cu panza de paianjen in ea este cunoscuta pentru descoperirea de numeroase fosile de dinozauri, ea aflandu-se langa Bexhill, in East Sussex, iar descoperirea a fost facuta de un anume Jamie Hiscocks, un tip care se ocupa de cautarea si descoperirea de fosile pe acea plaja, actionand independent si nefacand parte din vreo asociatie sau societate stiintifica.
Dan Bota