Fotografie la Scoala de Vara de la Viscri

Fotografie la Scoala de Vara de la Viscri

0 361

Satul transilvanean Viscri a devenit un adevarat punct de artactie pentru turistii romani si din strainatate inca de cand capetele incoronate din Anglia l-au ridicat la rang de resedinta de vara. Printul Charles a fost cu adevarat cucerit de peisajele „de la tara” si a hotarat sa-si achizitioneze o casa pe aceste meleaguri.
De atunci, Viscri a devenit un punct de reper important pe harta turismului. Asa se face ca, in acest satuc ardelean, va fi organizata o scoala de vara de fotografie unde artisti din toate colturile tarii pot veni sa-si caute inspiratia.
Fundatia Calea Victoriei si Atelier Photon invita pasionatii de fotografie, in perioada 4-11 iulie (seria 1) si 11-18 iulie (seria 2) la Scoala de vara de fotografie de la Viscri, coordonata de fotograful Marius Iacob.
Taxa de participare pentru o serie (7 zile) este de 1400 ron/persoana. Aceasta taxa include: cazare, 3 mese/zi – mic dejun, prinz si cina – pregatite de localnici, in stilul traditional si cu produse proaspete, taxa pentru atelierele de fotografie, folosirea studioului foto (amenajat de profesor cu echipamentul sau), acces in sala de proiectii si vizionare filme (sala de festivitati a bisericii fortificate).
Varsta minima pentru participanti este de 18 ani.
Dupa inscrierea pe mail la sandra@victoriei.ro, va avea loc o discutie in care participantii vor afla mai multe detalii despre scoala, iar organizatorii se vor asigura de interesul real al candidatilor pentru tematica atelierului.

Programul Scolii de Vara de la Viscri:
Tabara se va desfasura sub forma unui workshop intensiv care va cuprinde seminarii teoretice, activitati practice de documentare a zonei, vizionari si analize de fotografie si film intr-un decor ofertant vizual.
PLAN DE DESFASURARE (o serie – 7 zile)
grupa – 15 participanti
ZIUA 1 (simbata)
1. Acomodare/Instalare in jurul amiezii
2. Plan de desfasurare. Prezentare generala a locatiilor de catre un localnic care ne prezinta zona si locurile de interes maxim.
ZIUA 2 (duminica)
mic dejun
1. Seminar I (Seminariile vor cuprinde notiuni generale de tehnica, creativitate, dramaturgie vizuala)
pranz
2. Scouting (cercetarea libera a zonei, pe echipe)
3. Analiza foto: discutii pe rezultate, idei si propuneri de proiect, bazele unui proiect fotografic.
ZIUA 3 (luni)
mic dejun
1. Seminar II
pranz
2. Scouting (locatii impuse – carbunari, fierari etc)
seara
3. Analiza foto (fotografiile realizate)
4. Vizionare de film (cu analiza dupa pentru cei interesati)
ZIUA 4 (marti)
mic dejun
1. Seminar III
pranz
2. Scouting ( teren/locatii/carbunari, padure etc)
seara
3. Analiza foto
4. Vizionare de film
ZIUA 5 (miercuri)
mic dejun
1. Atelier practic – Eveniment surpriza – activitate practica – inceputurile fotografiei.
pranz
2. Scouting (teren/locatii, directionarea pe anumite teme)
seara
3. Analiza
4. Vizionare de film
ZIUA 6 (joi)
mic dejun
1. Practic pe teren (concretizare idei si dezvoltare proiect presonal)
pranz
2. Practic pe teren
seara
3. Analiza
ZIUA 7 (vineri)
1. Analize, Concluzii
2. Timp liber
ZIUA 8 (sambata) – plecare pana in pranz

Satul a fost prezentat in mai multe publicatii si ghiduri turistice din Romania si din alte tari (Franta, Marea Britanie etc.), astfel incat numarul turistilor care viziteaza si stau in Viscri depaseste 30-40 pe zi in sezonul de vara.
Pe drumul ce duce de la Brasov la Sighisoara, satul Viscri adaposteste una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate sasesti, una din cele 6 inscrise in patrimoniul mondial UNESCO.
Zona a fost propusa sa devina Parc Natural, datorita valorii deosebite a peisajului, lucru care va creste interesul vizitatorilor din tara si din strainatate, si va aduce beneficii localnicilor prin dezvoltarea ecoturismului si a agriculturii ecologice. In cooperare cu Banca Mondiala, s-a deschis un centru de informare in centrul satului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.