Falsificatorii de carduri prefera Brasovul (I)

Falsificatorii de carduri prefera Brasovul (I)

0 293

Acest lucru il afirma politistii, care spun, cu amaraciune in ironie, aã falsificatorii prefera judetul nostru pentru ca este unul turistic, unde pot imbina “utilul cu placutul”.
Iata si cateva metode de asemenea furturi
Cu camera video.
Prima metoda este cea a clonarii cardurilor prin intermediul unor cititoare de card si camere montate de hoti pe ATM-urile bancilor. Sunt bande organizate care instaleaza echipamente speciale pe ATM-urile bancilor, reusind sa inregistreze numarul cardului, cat si PIN-ul. Cand un client efectueaza o retragere de numerar, o „echipa” de a infractorilor sta intr-o masina in apropierea ATM-ului, primind informatia transmisa wireless de catre echipamentul instalat pe bancomat.
Echipamentul folosit pentru a fura numarul cardului si PIN-ul clientului este mascat pentru a arata exact ca un ATM normal. Un dispozitiv este montat in locul unde se introduce cardul in mod obisnuit; un dispozitiv care citeste numarul cardului si il transmite celor care se afla in apropiere. In acelasi timp, o camera wireless, care este mascata de un suport pentru pliante, este montata si amplasata astfel incat sa poata filma introducerea codului PIN. Hotii copiaza datele cardului si folosesc codul PIN pentru a retrage sume mari, intr-un timp foarte scurt, direct de la ATM-ul bancii.

Cu metoda Phishing.
„Phishing” este o forma de frauda pe Internet prin care se urmareste obtinerea de informatii personale legate de utilizarea cardului precum numarul de card, valabilitate, user ID-ul si parola. Cei care urmaresc obtinerea frauduloasa a acestor informatii creeaza un web site care imita in detaliu site-ul oficial al unei organizatii legitime, al unei banci, de exemplu. Hotii trimit un un e-mail prin care destinatarului i se cere sa acceseze site-ul respectiv (replica a site-ului oficial) si sa ofere detalii personale, inclusiv codurile de securitate.

Clonarea
Iata o alta metoda folosita. Aceasta este cea a bancomatului-fantoma. Hoþii cumpara, de pe Internet, cititoare de carduri, pe care le ataseaza apoi la un computer montat in bancomat. Fatada bancomatului semana foarte bine cu cele folosite de bancile comerciale. Cu ajutorul computerului, datele privind contul si codul de securitate ale cardului sunt copiate si memorate. Hotii folosesc datele astfel obtinute pentru a „clona” cardurile victimelor.

O alta metoda este cea a cumparaturilor online.
Hackerii creaza o pagina web, identica cu cea originala, a magazinului on-line, si folosesc astfel datele despre cardurile cu care se fac cumparaturile din magazinul virtual.
In numarul nostru de maine va vom prezenta inca unele date in legatura cu hotii si falsificatorii de carduri, precum si metode de a va putea apara.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.