2009 – salt al infrastructurii brasovene sau inca o dezamagire (IV)

2009 – salt al infrastructurii brasovene sau inca o dezamagire (IV)

0 257

2009 ar putea ramane in istoria orasului nostru drept anul in care Brasovul face un salt impresionant din punct de vedere al infrasctructurii, devenind cu adevarat un oras european. Pe hartie chiar asa ar trebui sa se intample. Alesii locali au bombardat in 2008 electoratul cu promisiuni pe care nu le putea numi futuriste, intr-o lume normala ele ar fi normale, dar in Romania aceste promisiuni nu pot fi numite decat fabulatii si adevarate utopii.

CE VOR EI
Municipalitatea va incepe in acest an, in parteneriat cu firma austriaca Kelag Warme, reabilitarea sistemului centralizat de furnizare a energiei termice din Brasov. Acest lucru presupune si construirea unei centrale pe biomasa. In urma unui astfel de parteneriat va rezulta o separare intre sectorul de productie a energiei termice si cel de distributie, avand in vedere ca retelele se afla in patrimoniul Primariei, iar partea de productie ar putea fi cesionata unei companii private. Lucrarile la acest proiect sunt prevazute a fi finalizate in anul 2010, atunci cand CET-ul va intra in „ilegalitate” conform normelor UE.

CE CREDEM NOI?
Un proiect care trebuie sa fie rezolvat. In contextul actualei crize a gazului si dat fiind faptul ca majoritatea locuitorilor din orasul nostru au centrale de apartament, o astfel de centrala ar fi exact ceea ce ar avea nevoie municipalitatea. De altfel, un alt „girant” al reusitei acestui proiect este faptul ca directivele UE interzic continuarea activitatii CET Brasov in actuala forma, avand in vedere ca halda de cenusa de la Sanpetru trebuie desfiintata. Asa ca acest proiect va mai aduce inca o bila alba. Cel putin asa credem.

CE VOR EI
Patinoar Olimpic in Parcul Tractorul. Lucrarile pentru realizarea Patinoarului Olimpic Municipal Brasov, unul care se doreste a fi construit la standarde occidentale, au demarat din 2008. Patinoarul reprezinta o investitie de 3 milioane de euro, suportata de municipalitate si va fi destinat, in principal, echipei de hochei a Brasovului, dar si celor nationale si de club. Noua baza va gazdui si Jocurile Olimpice de Iarna ale Tineretului, din 2013. Conform proiectului patinoarul va avea o capacitate de 2.500 de locuri, va avea dimensiuni olimpice si va putea gazdui inclusiv competitii nationale si chiar patinaj artistic.

CE CREDEM NOI?
… Da, ati citit bine! Intr-un oras al iernii, brasovenii si, mai ales, turistii beneficiaza doar de doua patinoare „incropite” cine stie pe unde. Asa ca acest proiect este mai mult decat binevenit. In afara de patinoarul din Poiana Brasov, in oras nu mai exista o astfel de baza. Patinoarele care sunt organizate ad-hoc te miri pe unde (vezi Piata Sfatului), in perioada de iarna, prin Brasov, sunt jalnice si facute doar pentru aducerea de venituri rapide si nemeritate pentru patroni. Asa ca parerea noastra este ca un patinoar nu este de ajuns si ca acest proiect ar trebui sa fie inceputul unuia mai amplu care sa aseze Brasovul pe harta oraselor sporturilor de iarna in Europa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.