Brasovenii se debranseaza pe capete
Brasovul se debranseaza! Este vorba despre mai mult de 1000 de familii care, in ciuda taxelor tot mai mari, au ales sa se debranseze de la servitiile CET-ului „problematic” brasovean. Diplomatic, directorul CET nu pare ingrijorat de situatia existenta, dar adevarul este undeva la mijloc, astfelca, de la an la an, tot mai multe apartamente ies de sub umbrela CET.
Pentru cei care doresc sa se conformeze cu aceasta „moda a debransarilor”, va prezentam pasii pe care trebuie sa-i urmati. In mare procedura si documentatia necesara au ramas aceleasi ca in ultimii doi ani, aplicandu-se acelasi regulament pentru debransare, aprobat de Adunarea Generala a Actionarilor CET. Mai intai, trebuie sa mergeti la sediul CET de pe strada Pictor Luchian nr. 25, unde se face inregistrarea cererii de debransare. Aici, veti primi un set de formulare: pentru acordul de debransare din partea asociatiei de proprietari, o cerere pentru eliberarea avizului consultativ si o cerere pentru eliberarea unui referat tehnic de specialitate de catre CET si poate achita pe loc 100 de lei pentru avizul de deconectare. Apoi urmeaza un drum la Proiect Brasov, de unde se obtin alte doua acte: un referat tehnic de specialitate si acordul proiectantului general, dupa ce plateste taxele percepute de aceasta institutie (circa 200 de lei).
Odata terminate drumurile prin oras, aveti nevoie de acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor directi. Si acum incep, in cascada, o serie de taxe: taxele de debransare, adica 100 de lei, pentru blindarea fiecarui calorifer din apartament si 60 de lei, pentru blindarea fiecarui racord de apa. Mai trebuie sa completati o cerere pentru eliberarea referatului de specialitate, dupa verificarea debransarii, documentul fiind taxat tot cu 70 de lei.
In ultimii ani, annual se debranseaza, in medie, aproximativ 5000 de apartamente, tot mai multi basoveni alegand centralele de apartament in detrimentul vesnicelor probleme pe care CET le intampina din cauza datoriilor.