In vizita la parnaie

In vizita la parnaie

0 267

Ieri a fost – era sa scriu: s-a sarbatorit – Ziua Portilor Deschise la puscaria de la Codlea. Tot omul s-a putut duce sa vada unde si cum stau fiorosii infractori, uitand ca, de fapt, acestia se plimba, bine-mersi, pe marile bulevarde, in parnaie aflandu-se gainarii fraieri ca s-au lasat prinsi.
Si prefectul Ion Gontea a participat ieri la aceasta Zi a Portilor Deschise de la Penitenciarul Codlea. Vezi, Doamne, prefectul a dorit sa vada care sunt conditiile de incarcerare de la Codlea si a discutat cu detinutii. De parca functia nu i-ar fi permis sa dea o raita pe acolo oricand ar fi dorit. Dar a vrut si el o baitza de multime, dupa modelul basescian.
Sau o fi vrut sa vada ce si cum este pe acolo, avand in vedere belelele penale pentru care este judecat
In fata prefectului, „hotii” s-au declarat multumiti de felul cum sunt tratati de angajatii inchisorii si de conditiile de detentie.
De parca ar fi avut voie sa spuna altceva! Imediat ar fi urmat represalii gen taieri de la pachete, taieri de alte drepturi, si asa putine in inchisoare, teroare psihica exercitata de alti detinuti pusi sa faca asa ceva, si cate si mai cate alte asemenea, caci prin puscarii domnesc alte si alte reguli, nescrise, decat in viata de afara.
Partea nostima a fost ca, la finalul vizitei, prefectul a declarat ca spera ca oamenii sa devina constienti de faptul ca trebuie sa respecte legile, „deoarece este pacat ca pentru o actiune sau o traire de moment sa ajunga sa piarda cativa ani din viata in celule”.
Cu alte cuvinte, indemnul ar putea suna si asa: „Furati, ba, fraierilor, cu acte, si aveti si voi sansa sa ajungeti prin functii mai importante, prin Guvern, Parlament sau chiar presedinti!”
Ca asa-i acuma viata pe la noi!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.