Festivalului Olimpic pentru Tineret modernizeaza partiile
Noroc cu unele evenimente, pe care tarisoara noastra si-a luat angajamentul ca le va organiza, caci, astfel, ne mai inbunatatim si noi infrastructura. Se pare ca Organizarea Festivalului Olimpic pentru Tineret, editia de iarna 2013, este un astfel de eveniment.
Pentru o buna desfasurare a evenimentului, se lucreaza la infrascructura soselelor, chiar a aeroporturilor (vezi aerodromul Brasov), la imbunatatirea conditiilor de cazare si lista ar putea continua cu alte cateva exemple interesante.
Un astfel de „caz” este si proiectul care prevede dezvoltarea domeniului schiabil din zonele care vor gazdui evenimentul. Este vorba despre domeniul schiabil din zonele Brasov, Rasnov si Predeal. Pentru acest lucru se solicita bani de la Guvern care, la randul sau, probabil, va apela la fonduri europene. Acest proiect a fost anuntat de catre subprefectul, Emil Nita, care a anuntat ca Institutia Prefectului Judetul Brasov a transmis catre Ministerul Administratiei si Internelor un proiect de Ordonanta de Urgenta. Ordonanta prevede ca unele terenuri forestiere aflate in proprietatea publica a municipiului Brasov si a oraselor Rasnov si Predeal, sa fie scoase definitiv din fondul forestier. O alta prevedere a ordonantei ar fi scutirea de plata a taxelor care implica aceste proceduri. Si totul de dragul pregatirilor pentru Festivalul Olimpic pentru Tineret, editia de iarna 2013.
„Pe aceste suprafete vor fi amenajate partii de schi si alte facilitati pentru practicarea sporturilor de iarna. In total este vorba de 45,56 de hectare de padure”, a declarat Emil Nita.
Acum intrebarea fireasca este daca toata aceasta tevatura nu are in spate un nou tun imobiliar marca “politicianul roman”. Este vorba, totusi, de 18 hectare de padure pe raza municipiului Brasov, in zona Raul Mic, 2,5 hectare de padure pe raza orasului Rasnov si 25,06 hectare de padure pe raza orasului Predeal. In proiect, pe aceste suprafete vor trebui construite partii de schi, trambuline, poligoane de tir si biatlon, partii de sanie si bob, telescaune si gondola.
In 2013, parerea noastra, vom putea admira cel mult jumatate din toate acestea, dar si numeroase case, vile, vilute si vilisoare. Doar “trendul” este sa ai casa sub „creanga de padure” pentru a scapa de poluare.