Prin hrubele Justitiei cu doamna Pivniceru

Prin hrubele Justitiei cu doamna Pivniceru

0 221

Singura parte buna a cutremurului care zgaltaie Internele si Justitia in aceste zile este ca mizeria gestionata de cele doua ministere va fi de-acum mai greu de ascuns sub presul rapoartelor de bine si statisticilor umflate. Sute de infractori periculosi facuti scapati pe strazi din motive medicale dubioase, zeci de arme furate de la un depozit militar presupus a fi fost pazit, cardasii la lumina zilei intre interlopi si magistrati, anchete conduse in bataie de joc de catre procurori ageamii sau corupti. Un pachet de ilegalitati si mostre de incompetenta, pe care sefii institutiilor implicate nu-si permit sa-l mai tolereze cum au facut pana acum. Pentru ca lucrurile au devenit prea vizibile: este ca si cum duduia Justitia a fost surprinsa cu un interlop la dus; pana sa-si puna pe ea halatul de baie roz, i s-au vazut Internele in toata scofalceala accentuata de anii grei de prostitutie.
In saptamanile trecute de la izbucnirea scandalului, aprins la depozitul de arme furate, inflamat apoi de dubla crima de la Brasov si de descoperirea sutelor de infractori periculosi bantuind liberi pe strazi cu certificate medicale in buzunare, am auzit zeci de discursuri si replici dintre cele mai sinistre. Rostite de indivizi si individe cocotati in functii din cele mai inalte din Justitie, acolo de unde sistemul juridic incepe sa se cangreneze.
Din sutele de interventii la televizor sau in pagina de ziar, cateva merita retinute de analele monstruozitatilor juridice. O duduie locvace foarte, un fost procuror trecut la avocatura dupa ce a descoperit, probabil, cat de vulnerabil este sistemul si ce usor poti sa faci bani de pe urma lacunelor din Justitie, este invitata la mai toate dezbaterile generate de haosul juridic. Cu acest prilej a scapat mai multi porumbei despre activitatea magistratilor si a greselilor sinistre pe care le comit. Una din palomele cu pricina si-a luat zborul chiar aseara, cand avocatesa incerca sa explice de ce la Craiova mama avocatului care l-a scos pe Gorbunov din parnaie pe motive de glaucom se-ntampla sa fie directorul puscariei din Craiova. „E orasul mic”, a guresit duduia fost procuror, punand capac prostiilor si monstruozitatilor pe care ni le toarna in urechi de aproape o luna la televizor. Comparabile ca impact doar cu perlele slobozite pe gura de o doamna Pivniceru, presedinta Asociatiei Magistratilor parca, cu care televiziunile fac din cand in cand legatura la Iasi. Pivnicereasa asta vorbeste parca din beciul in care isi dau mana interlopii si magistratii si beau aldamasul viitoarelor incuscriri. La intrebarile revoltate puse de ziaristi despre diformitatile romanesti contra naturii Justitiei, crasmarita asta are o singura replica, intr-o moldoveneasca de la mama dansei: „Asa-i liieeeeeeegia!”

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.