De ce este Monica Macovei femeia Europei

De ce este Monica Macovei femeia Europei

0 228

De cand cu scandalul crimelor de la Brasov, au iesit la iveala o serie de fapte care m-au facut, in sfarsit, sa inteleg de ce este ex-ministresa Macovei femeia Europei, de ce a fost premiata si data ca model femeilor din intreaga lume pentru marile realizari in justitie. Ba chiar am ajuns la concluzia ca n-a fost indeajuns rasplatita, ca trebuie sa i se ridice in centrul Bruxellesului o statuie, reprezentand-o pe ea, Femeia Europei, cu testicule in mana, alea salvate de atrofiere de sistemul de justitie reformat de duduia cu breton. Desigur, am ascultat zilele acestea pledoarii in favoarea detinutului vulnerabil, care are si el demnitatea lui de criminal si care are dreptul la aparare. De netagaduit. La urma urmei asta-i pita avocatilor, sa-i scoata chiar si pe astia basma curata si cu cat e basmaua mai curata cu atat teancul e mai gros. Pana la urma sunt in stare sa plang si de mila unui detinut claustrofob, cu furuncul, cu cefalee, sau in mare nevoie de activitate pentru prevenirea atrofierii oricaror organe. Dar am simtit o vina uriasa, de-abia m-am abtinut sa nu plang in hohote, cand, de Craciun, am vazut la televiozr trei copii minori,de vreo 3-4 anisori, intr-o casuta ca vai de ea, cu nasucurile lipte de fereastra: isi asteptau zadarnic mama, inchisa pentru trei ani din motiv de neplata a unei pensii alimentare unui copil dintr-o casatorie anterioara. Femeia nu avea servici, sotul muncea cu ziua, iar justitia a fost intransingenta. Bravo! Mai imi aduc aminte de o alta femeie, cu sapte copii, condamnata fiindca furase cativa metri de cablu, pentru a cumpara mancare celor mici. Aceasta s-a adresat atunci fostului Patriarh, Teoctist, care a intervenit pentru gratierea ei. Justitia, la fel, intransingenta.
Poate ca aceste doua femei sufera de mult mai multe boli decat toti cei 130 de infractori eliberati pe motiv de boala, dar nu au avut niciodata resursele necesare sa consulte un medic, sa angajeze un avocat. Ochii lor sunt sanatosi, nu li atrofiaza nimic, de calustrofobie nu poate fi vorba, intrucat stau in cocioabe, deci sa zica mersi ca au ajuns la penitenciar, capul lor nu poate sa doara, astea sunt mofturi pentru cei fara bani…
Pentru Dumnezeu, aplicati tuturor principiul demnitatii umane! De unul pleaca acasa fiindca il doare capul, dupa cateva crime, iar demnitatea altuia e lovita din plin de statul de drept, fiindt tinut la zdup pentru o amarata de pensie aleimentara? In rest, ce sa zic? Este pertinenta grija fata de orice om, chiar si fata de cel care a gresit, dar cand recidiveaza, cand acuzatia ce i se aduce este “omor” sau “talharie”, n-ar trebui combinate principiile dreptului european cu securitatea cetatenilor unei tari? Dar, nu-i nimic, trebuia inceputa si reforma in justitie de undeva. Ne-am fi asteptat sa inceapa de la varful picioarelor, dar reforma Monicii s-a uitat cu jind putin mai sus! Si de unde a inceput, acolo a intepenit, respectiv intre picioarele infractorilor, pe care-i doare prin zona de justitie!

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.