Descentralizatele brasovene
Ieri, reprezentanti ai filialelor locale ale celor doua formatiuni politice care incearca sa joace rolul de conducatori ai Romaniei, au hotarat sa treaca la sfat asupra colaborarii la nivel local, aceasta dupa ce pana mai acum doua-trei luni nu stiau cum sa se mai ponegreasca, sa se insulte si sa se invinovateasca pentru tot felul de facaturi. Cunoasteti contextul.
Intalnirea trebuia sa stabileasca si soarta acestor deconcentrate, cum mai sunt numite, aceasta in urma evaluarii activitatii lor.
Astfel, in urmatoarea perioada, se va studia, eficienta, volumul de munca, solicitarile si numarul personalului care sa raspunda acestora, ce este de indreptat acolo unde scartaie cate ceva – si cam peste tot scartaie – cum colaboreaza aceste deconcentrate cu autoritatile locale, si alte maruntisuri tinand de organizarea si buna functionare a acestora.
In legatura cu cele de mai sus, se intentioneaza si promovarea unor proiecte pentru atragerea cofinantarii europene.
Ce nu s-a comunicat presei este impartirea, intre cele doua formatiuni politice, a acestor deconcentrate, care ce va lua din ciolanasul local, stiindu-se ca la Brasov tare pe faleza sunt pedelistii lui Scripcaru, pesedistii fiind o pasarica sfioasa care ciripeste disperata dupa ceva graunte, pentru ca moare de foame. Este greu de dat un pronostic asupra unor eventuale schimbari de directori, pe ici, pe colo. Una din schimbari a avut loc deja, prin revenirea lui Mihai Mohaci la conducerea OJPC Brasov, in locul fostului director liberal, Iulian Mara. Probabil lupta cea mare se va da, in noua conjunctura a relatiilor PD-L – PSD, pe deconcentratele cu ugere mai dolofane si laptele mai gras.
Oricum, pedelistii nu pot forta prea mult nota, nici pe plan national, nici pe plan local, caci la un eventual divort, o pensie alimentara politica putandu-i duce din nou in opozitie.
Dan Bota