Tolontan aduce noi date
Catalin Tolontan afirma ca prejudiciul total al MTS s-a dovedit a fi, intr-un final, de 800.000 de euro.
Tot el mai spune ca a luat marþi parte la lucrarile comisiei si s-a lovit de anumite atitudini care i s-au parut dubioase.
„La un moment dat, membrii comisiei voiau sa se ridice si sa plece cand a venit momentul sa se vorbeasca despre firmele implicate si s-a adus in discutie si numele lui Dan Voiculescu, dar, pana la urma, membrii comisiei s-au adunat la loc, pentru ca si-au dat seama ca daca nu dau pana joi un verdict, comisia se va desfiinta conform procedurilor”, a declarat Catalin Tolontan.
Recent, Tolontan a declarat in fata membrilor Comisiei, ca banii de la Ministerul Tineretului s-au dus catre firma Artisan in doua dintre contracte (pentru evenimentele din Bucureºti si cele din tara), si apoi catre firma Mark intr-unul dintre contracte (pentru evenimentele de la Costinesti), in acest caz banii ajungând tot la firma Artisan, pentru ca aceasta a fost subcontractata de Mark.
„De la firma Artisan, banii s-au dus catre Loco, o firma de publicitate specializata printre altele in cumpararea de media, numita si shop de media. De acolo, banii s-au dus catre regiile de vanzari de publicitate ale televiziunilor implicate, respectiv Clir pentru trustul Intact ºi DBV Media pentru Realitatea TV”, a adaugat ziaristul.
Tolontan mai afirma, in fata comisiei, ca intreaga suma din contract, pentru toate cele cinci televiziuni, este intre 225-250 de mii de euro
„Suma pentru toate cele cinci televiziuni prevazute in contract este undeva intre 225 si 250 mii euro. Aceasta suma nu va fi gasita in niciunul dintre contractele din aval de Artisan” a spus Tolontan.
Potrivit acestuia, sumele de bani care ar fi trebuit platite catre televiziuni nu a ajuns la acestea ca urmare a debutului anchetei.
„Sumele de bani primite de televizuni sunt mult mai mici si intra in plata celor 46 de spoturi pe care le-a difuzat fiecare dintre televizuni”, a susþinut Tolontan.
El a apreciat drept „ilegale” contractele semnate de MTS pentru stiri si reportaje. Ziaristul a declarat ca, potrivit informatiilor sale, auditul solicitat de ministrul Tineretului stabileste ca nu exista cotatii de pret pentru multe dintre elementele acestor contracte.
„Nu exista o masura cantitativ valoricã a acestor contracte, ci doar repere valorice. Capitolul ‘Asigurarea notorietatii evenimentului’ din toate anexele la contracte nu este cotat ca atare” a subliniat Tolontan.
El a mai spus ca reprezentantii televizunilor au confirmat ca exista spoturi platite, membrii comisiei avand dovada ca platile s-au facut pe baza acestui capitol, al asigurarii notorietatii.
„Televiziunile au incasat bani din difuzarea acestor spoturi publicitare. Daca televizunile sustin ca nu au difuzat sitri ºi reportaje platite, atunci ce a receptionat ministerul?”, a întrebat retoric ziaristul.
Iata ca situatia pare clara, ascutindu-se a sageata indicatoare de la minister spre tribunal, via Parchet. Daca se frange cumva sageata, asta inseamna ca Justitia, cu toate anexele ei, ori nu poate sa faca dreptate pentru ca nu are la indemana instrumentele necesare, varianta exclusa vazand cat de pline sunt puscariile, ori nu vrea sau, mai degraba, nu este lasata sa faca dreptate, ceea ce ar fi extrem de grav, cu adresa inspre anumite zone portocalii de la varf.
Dan Bota