Hacker roman mai tare ca BitDefende si Kaspersky

Hacker roman mai tare ca BitDefende si Kaspersky

0 217

Un hacker roman care isi spune „unu” sustine ca a spart site-urile a doua companii producatoare de programe antivirus, in intentia de a demonstra vulnerabilitatea din sistemul de securitate online al acestora, relateaza site-ul DarkReading.
Compania Kaspersky, una dintre cele mai cunoscute din domeniu, a organizat o conferinta de presa in care a confirmat ca un hacker roman a lansat un atac SQL asupra unui site recent realizat pentru clientii din SUA. Potrivit oficialilor companiei, atacatorul nu a publicat date importante dintre cele la care a obtinut acces, chiar daca ar fi putut face acest lucru.
Hackerul sustine ca a lansat un atac similar si asupra unui website al BitDefender pentru clientii din Portugalia. „Se pare ca nu numai Kaspersky trebuie sa-si securizeze mai bine baza de date. BitDefender are aceleasi probleme”, a scris „unu”, intr-un mesaj online.
„Un alt hacker ar fi putut sa obtina accesul la aproximativ 2.500 de email-uri si la 25.000 de coduri de activare aflate pe serverul Kaspersky”, a declarat un reprezentant al companiei ruse.
„Unu” a precizat ca intentia sa a fost doar aceea de a arata vulnerabilitatea site-urilor si nu de a fura date – fapt demonstrat si de faptul ca nu a dezvaluit aspecte importante ale atacului, care ar fi ajutat alti hackeri sa-l imite.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.