Cluj: Jaf armat la o filiala a BT

Cluj: Jaf armat la o filiala a BT

0 232

Doua persoane inarmate care purtau cagule au intrat, vineri dupa-amiaza, intr-o filiala a Bancii Transilvania, din cartierul Manastur, din Cluj-Napoca, l-au lovit pe paznic cu un pistol, iar pe o casierita cu pumnii si picioarele.
Purtatorul de cuvant al Ambulantei din Cluj, Horia Simu, a declarat, vineri seara, ca echipajele aflate la banca l-au informat ca exista doua victime – paznicul, care a fost lovit atat cu tocul pistolului, cat si cu un dispozitiv care produce socuri electrice, precum si o casierita.
Starea acestora este buna, cei doi refuzand internarea, a mai spus Simu.
Zona a fost inconjurata de Politie, iar la fata locului se afla angajati ai Departamentului de Interventie si Paza pentru a supraveghea zona.
Seful IPJ Cluj, Ioan Pacurar, a declarat ca orasul „a fost inchis”, fiind verificate toate masinile care circula pe raza sa.
Seful Politiei clujene a declarat ca butonul de panica din banca a fost actionat.
Adjunctul comandantului Politiei municipiului cluj-Napoca, Marcel Bontidean, a declarat, ca banii au fost furati din casierie, ca nu s-a tras niciun foc de arma, si ca politia a instituit filtre in tot judetul Cluj pentru prinderea celor doi.
Un jandarm clujean a fugit dupa hoti, dar nu i-a prins
Jandarmul clujean care a ajuns primul la locul jafului spune ca a fugit dupa doua persoane, urmarindu-le de la distanta cateva sute de metri.
Jandarmul, care a dorit sa ramana anonim, a declarat ca mergea spre casa de la serviciu, iar cand a trecut pe langa banca a vazut mai multe persoane agitate, iar agentul de paza i-a spus ca a avut loc un jaf.
„Agentul de paza de la banca nu mi-a putut indica directia in care au fugit atacatorii, mi-a indicat un gang lateral din dreapta bancii. Am rugat agentul de paza sa vina cu mine pentru a-i urmari pe atacatori. Am mers impreuna cu acesta cam 400 de metri, iar apoi el s-a intors la banca pentru ca nu putea sa isi paraseasca postul, eu am continuat singur, am vazut doua persoane cu pas grabit care au intrat pe o alee, s-au ascuns dupa o ghena de gunoi, dupa care au disparut”, a spus jandarmul.
El spune ca s-a intors ulterior spre banca, s-a intalnit cu doua masini de Politie si a indicat agentilor directia in care persoanele pe care le-a urmarit au disparut.
„Cei doi aveau haine negre, unul dintre ei avea si o haina deschisa la culoare, probabil galbena, dar nu am vazut foarte bine, ca sa pot da semnalmente, pentru ca eu alergam si cei doi erau cam la 200 de metri fata de mine”, a spus el.
Conform jandarmului, la aproximativ 30 de secunde, in zona au ajuns si alte echipaje de Politie, iar el a dat declaratii la Politie despre cele intamplate.
Prejudiciu in jur de 246.000 de lei
Reprezentantii Bancii Transilvania au anuntat, vineri seara, ca prejudiciul cauzat in urma jafului de la filiala din cartierul clujean Manastur se ridica la 246.000 de lei, adica mai putin de 60.000 de euro, suma fiind asigurata.
Directorul executiv al Bancii Transilvania, Leontin Toderici, a declarat ca in momentul atacului, in banca erau 12 angajati, agentul de paza si o femeie de serviciu si peste zece clienti. Potrivit sursei citate, hotii au actionat in doua minute si au disparut.
Toderici a spus ca in aceste conditii sediul bancii din Manastur va fi redeschis sambata.
Purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, Raluca Seucan, a afirmat ca politistii au finalizat ancheta la fata locului, probele, inclusiv imaginile de pe camerele de luat vederi, fiind examinate de criminalisti.
Ei au audiat angajatii bancii si clientii care au fost martori la jaf si vor contura un cerc de suspecti.
Potrivit lui Seucan, in banca au intrat doua persoane, imbracate in haine negre, unul avand parti deschise la culoare pe imbracaminte. Unul dintre atacatori l-a imobilizat pe agentul de paza folosind un instrument cu electrosocuri, iar cealalta persoana s-a deplasat spre zona unde erau ghiseele.
Ea a spus ca exista mai multe supozitii, unele ca hotii ar fi fugit pe jos, altele ca s-ar fi deplasat cu masina.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.