Plante de apartament DEPOLUANTE
Cati dintre dumneavoastra stiu ca aerul din interiorul locuintei este la fel de poluat ca si cel din exterior, iar sursele de agresiune sunt multiple. Dintre ele amintim undele electromagnetice, compusi organici volatili, praf, acarienii din par si lista ar putea continua. Pentru a crea un ambiet bun de trait in apartamente va sfatuim sa apalati la mama natura. Atunci cand cele 10-15 minute de aerisit isi pierd efectul, intre in rol de protector plantele depoluante.
Cu ajutorul plantelor depoluante, nu numai ca puteti mentine, in maniera naturala, aerul proaspat, dar in plus, veti participa la depoluarea ambientului. Plantele absorb poluantii ambientali prin intermediul frunzelor. Microorganismele prezente in radacinile plantelor intra atunci in joc si convertesc poluantii in produsi organici cu care plantele se hranesc. Prin transpiratie, plantele emit vapori de apa, regland astfel umiditatea aerului din interior. Procedeul de purificare a aerului prin intermediul plantelor este numit bioepurare. Nu este nici magie nici stiinta, este pur si simplu natura care ne ofera binefacerile sale.
Si acum la sfaturi practice: pentru a capta undele calculatoarelor si aparatelor electronice alegeti cactusul sau crassula (o planta cu aspect de pomisor sau cu aspect de tufa), pentru a combate efectele amoniacului, continut in produsele de curatare, optati pentru ficus, pe care trebuie sa il amplasati intr-o camera insorita si care trebuie udat o data pe saptamana. De asemenea, se pot folosi, in acelasa scop, crizantema (planta ce are mare nevoie de lumina) si azalea (planta decorativa sub forma unui mic arbust care are nevoie de foarte multa lumina si apa). Pentru a veni de hac benzenului, un lichid foarte toxic si cancerigen, continut in plastic si cauciuc, alegeti iedera, gerbera si chlorophytum (planta erbacee, cu crestere compacta sub forma de tufa).