Legea achizitiilor o noua schimbare?

Legea achizitiilor o noua schimbare?

0 246

Dupa trei editii de schimbare doar in 2009 Legea achizitiilor publice (OUG 34/2006) va cunoaste o noua schimbare pana la toamna. Ofertele cu preturi „neobisnuit” de scazute pentru contracte de achizitii publice, de sub 85% din valoarea estimata, nu vor mai fi acceptate in licitatii, iar regula conform careia este considerata inacceptabila oferta unei firme care, in ultimii doi ani, nu si-a indeplinit contractul va fi abrogata. Regulile vor fi introduse printr-o noua modificare a legislatiei achizitiilor publice, au declarat, pentru Mediafax, surse guvernamentale.
Astfel, o oferta depusa in cadrul unei licitatii de achizitie publica va fi considerata inacceptabila daca, in urma verificarilor, se constata ca are un pret neobisnuit de scazut pentru serviciul sau produsul care urmeaza sa fie furnizat, prestat ori executat si nu poate asigura indeplinirea contractului la parametrii cantitativi si calitativi solicitati prin caietul de sarcini.
In acest sens, se va considera ca o oferta prezinta un pret „aparent neobisnuit de scazut” in raport cu ceea ce urmeaza sa fie furnizat, executat sau prestat atunci cand pretul ofertat, fara TVA, reprezinta mai putin de 85% din valoarea estimata a contractului sau, in cazul in care in procedura de atribuire sunt depuse cel putin cinci oferte, reprezinta mai putin de 85% din media aritmetica a ofertelor respective. Oferta va fi, de asemenea, considerata inacceptabila daca pretul, fara TVA, inclus in propunerea financiara este cu mai mult de 10% mai mare decat valoarea estimata in anuntul de participare.

Prin noile modificari va fi totodata abrogat articolul din legislatia actuala care permite autoritatii contractante sa treaca la etapa a doua a procedurii de atribuire daca au fost selectati cel putin trei candidati, daca numarul acestora este mai mic decat numarul minim prevazut in anuntul de participare.
Va fi abrogata si prevederea conform careia o oferta este considerata inacceptabila daca a fost depusa de un ofertant care, in ultimii doi ani, nu si-a indeplinit sau si-a indeplinit in mod defectuos obligatiile contractuale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.