Banalitati impachetate in poleiala SANATATII
Pe piata exista nenumarate produse care va promit „tinerete fara batranete si viata fara de moarte”, vorba basmului. Din pacate, fictiunea este antonimul realitatii, motiv pentru care adevarul este intotdeauna cosmetizat in poleiala frumoasa si atragatoare menita sa insele oamenii de buna credinta.
In urma unor investigatii realizate in intreaga Europa, s-au decopserit 50 de produse care asigurau imbunatatirea sanatatii consumatorului.
Printre acestea se numara si sucul de afine si ceaiul negru de la Lipton. Analizate din punct de vedere stiintific, acestea nu si-au demonstrat calitatile care se pretindea ca le au.
Producatorul sucului de afine Ocean Spray a sustinut ca aceasta bautura ajuta femeile sa se protejeze de infectiile urinare, lucru nedovedit pana acum.
Un alt produs care nu a reusit sa treaca testul a fost ceaiul verde de la Lipton care ar trebui sa ii faca pe oameni sa fie mai activi.
Cei de la Protectia Consumatorului au descoperit ca produsele care erau considerate a fi foarte sanatoase si care aduc anumite beneficii corpului uman sunt o inselatorie.
In urma acestui studiu multe companii care produc produse alimentare sau suplimente vor fi nevoiti sa spuna adevarul despre produsul promovat sau sa-l retraga daca acesta este foarte slab.
Reprezentantii Protectiei Consumatorului vor mai cerceta alte 4.000 de produse.
“Am analizat documentele prezentate de companiile producatoare care sustin eficienta produselor lor, dar nici unul nu si-a demonstrat eficienta,”a declarat un purtator de cuvant al Protectiei Consumatorului.
“In urma unor cercetari realizate de-a lungul a multor ani am reusit sa demonstram ca sucul de afine consumat de diferite persoane poate proteja oamenii de infectii urinare,” a spus Jared Konstanty, directorul de management al companiei Ocean Spray din Europa, Africa si zona de est a Orientului Mijlociu.
Din aceasta cursa de certificare a autenticitatii produselor pe care promoveaza s-au retras mai multe companii de renume international, printre care: Nestle, Danone si Unilever, care nu au mai acceptat ca produsele din procesul de verificare.
“Aceasta retragere nu trebuie sa-i faca pe cetateni sa se indoiasca de calitatea cercetarilor facute de catre cercetatorii nostrii,”a declarat un purtator de cuvant al companiei Danone.
In acest an reprezentantii companiei Danone se asteapta sa produca 640 de milioane de iaurturi Activia, care, chipurile, pot fi returnate daca nu-si dovedesc eficienta promisa, si 480 de milioane de iaurturi Actimel.