Sambata seara stingem lumina la Brasov pentru ORA PAMANTULUI
Sambata seara, stingem lumina! Sute de orase din lume vor sta in bezna timp de o ora pentru a trage un semnal de alarma.
Actiunea face parte din proiectul „Ora Pamantului”, un eveniment global creat pentru a simboliza ca, lucrand impreuna, oamenii pot reduce poluarea si schimbarile climatice.
Campania are ca scop principal constientizarea publica a pericolului incalzirii globale. In plus, transmite un semnal puternic ca oamenii din intreaga lume sunt ingrijorati si totodata, pregatiti sa ia atitudine impotriva poluarii.
Brasovul se alatura si el acestui proiect, astfel ca primaria si toate celelalte institutii public vor ramane in bezna timp de 60 de minute.
Stingerea se va da la ora 20:30, moment in care cladirea municipalitatii se ve cufunda in bezna cand luminile din cladire si reflectoarele din jurul ei vor fi stinse.
„Decizia municipalitatii a fost de a stinge doar luminile din si de langa primarie, dar restul iluminatului public va ramane functional pentru a fi evitate unele incidente”, a explicat Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov.
Brasovenii sunt insa invitati sa stinga luminile din propria locuinta, pentru a se solidariza cu evenimentul mondial.
Sibiul refuza
„Ora Pamantului“
Primaria Sibiu nu vrea sa organizeze „Ora Pamantului“. Refuzul a venit chiar din partea primarului Klaus Johannis, insa acesta nu a dorit sa ofere nicio explicatie pe tema acestui subiect.
Nici anul trecut, Primaria Sibiu nu s-a implicat in organizarea Orei Pamantului. In schimb, clubul de baschet CSU Sibiu a participat la acest gest.
In 2008, tot in luna martie, imediat dupa meciul dintre CSU Atlassib Sibiu si Elba Timisoara, in Sala Transilvania au fost stinse luminile.
Initiativa stingerii luminilor a inceput la Sidney, in 2007, si s-a raspandit tot mai mult in ultimii doi ani. Anul trecut, peste doua milioane de australieni au stins lumina timp de o ora in casele lor. 2.100 de companii s-au implicat, oprind curentul in sediile lor si incurajandu-i pe angajati sa faca acelasi lucru.
Pentru 2009, „Ora pamantului“ isi propune sa implice un miliard de oameni din mai mult de 1000 de orase ale lumii intregi. Va fi cea mai mare actiune globala de prevenire a schimbarilor climatice din istorie.
Romania se va alatura miscarii, implicand, de aceasta data, companii, institutii si comunitati intr-un eveniment national, menit sa atraga atentia asupra cresterii poluarii in ultimii ani.