Pseudodecalogul lui Adrian Nastase

Pseudodecalogul lui Adrian Nastase

0 333

Iata ceea ce poate fi socotit un pseudodecalog in privinta actualei stari din Romania. Sunt zece lucruri pe care nu poti sa nu le remarci despre Romania, in viziunea lui Adrian Nastase, preluate de pe blogul acestuia.
1. Romania este, probabil, singura tara din lume afectata grav de criza economica, unde ministrul Economiei este aproape complet absent din dezbaterea publica.
2. Primul ministru si-a numit soferul consilier. Probabil cand Traian Basescu l-a anuntat ca trebuie sa „conduca” Guvernul, initial s-a gandit la altceva. Care o fi fost indemnul pe care l-a urmat Emil Boc atunci cand s-a apucat sa coseasca?!
3. Presedintele tarii sugereaza ca elevii ar trebui sa invete la scoala doar 3-4 materii pe an, sa petreaca foarte putine ore la scoala si in rest sa acumuleze cunostinte de pe internet.
4. Capitala Romaniei, care mai are inca multe cartiere neconectate la retelele de apa curenta si canalizare, planuieste sa cheltuiasca 700.000 de euro pe ceasuri de cristal suflate cu aur.
5. S-ar putea mandri cu una dintre cele mai mari universitati din lume. Asta daca universitatea in cauza nu ar oferi un tip de educatie consonanta cu filozofia in materie a presedintelui tarii (v. punctul 3).
6. Este foarte probabil ca Rusia sa intre in NATO inainte ca Romania sa mai construiasca 100 de km de autostrada. Tocmai de aceea, cred, unii membri ai Guvernului au ales deplasarea cu calul.
7. Daca omul preistoric a inventat picturile rupestre, iar romanii au excelat in arta frescei, un sef pedelist de judet a inventat „pictura” ovina. Pe dealuri.
8. Pe acelasi subiect – Ministrul Transporturilor: „Autostrazile nu sunt pentru navetisti”. Probabil ca sunt pentru deplasarea oilor de la un deal la altul.
9. Guvernul planuieste sa trimita in concediu de 10 zile, fara plata, in mod obligatoriu, medicii si profesorii. Bineinteles, am aflat deja, copiii pot invata de pe internet, dar bolnavii? Probabil li se va oferi un sfat similar pentru tratamentele necesare.
10. Primul ministru inventeaza un nou tip de control democratic: cel in care Guvernul verifica Parlamentul. El ia decizii de capul lui si vrea sa verifice apoi daca restul colegilor sai sunt de acord.

Va las pe dumneavoastra sa comentati, stimati cititori!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.