Vechi noutati despre CET Brasov
Cand spui CET Brasov, te gandesti imediat la incapacitati: manageriale, de plata, de functionare si mai stiu eu cate altele. Din aceste cauze multi brasoveni nu mai au apa calda si se spala la lighean de vreo doua luni.
Iata ca se iveste o raza de speranta in aceasta privinta. Conducerea CET Brasov si cea a companiei GDF Suez Energy Romania au stabilit ieri ca licitatia pentru primele trei active ipotecate in favoarea furnizorului de gaz sa aiba loc in 7 septembrie.
Consiliul Local Brasov si-a dat acordul, in martie 2008, ca Distrigaz Sud, devenita, intre timp, GDF Suez Energy Romania, sa poata scoate la vanzare bunuri imobile din proprietatea CET. Aceste bunuri fac obiectul unui contract de ipoteca, incheiat in luna iunie a anului trecut. Debitul pentru care s-a garantat era, in iunie 2008, de aproape 44 de milioane de lei, iar valoarea totala a bunurilor, de 44,35 milioane de lei, potrivit datelor CET.
Este vorba de trei terenuri: unul de 15 hectare, pe care se afla depozitul de carbune, si de alte doua, insumand 2,5 ha, precum si de trei cladiri.
Societatea de termoficare are 85 de ha si cateva zeci de cladiri in proprietate. Directorul general al CET, Florin Cutitei, spune ca furnizorul nu a executat aceste ipoteci fiindca in anul scurs de la semnarea contractului piata imobiliara a cazut, iar terenurile si cladirile si-au pierdut din valoare.
„Anul trecut valorau peste 44 de milioane de lei, lunile trecute, doar 30 de milioane de lei, dar valoarea e posibil sa mai fi scazut. De aceea ne-au solicitat sprijinul in elaborarea documentelor pentru licitatii si le vom organiza impreuna. Deocamdata, vom scoate la vanzare trei active, care nu afecteaza desfasurarea activitatii CET si sunt mai usor vandabile”, a afirmat Florin Cutitei.
Adica nu afecteaza desfasurarea activitatii CET care si asa nu exista la ora actuala.
La licitatia din 7 septembrie se scot la vanzare activele grupate pe doua loturi. Primul lot este format din garaj si atelier auto, cu terenul aferent, de 2.500 de metri patrati, plus alt teren construit si neconstruit compus din platforma betonata, langa acestea.
Al doilea lot este reprezentat de terenul statiei de pompe Bagger II, in suprafata de 15.133 mp. Pretul de pronirea a licitatiei este 4.180.000 de lei, pentru primul lot, si de 2.595.000 de lei, pentru al doilea.
Ofertele pot fi depuse pana in ziua licitatiei, la ora 10.00, la sediul CET, la ora 11.00 incepand licitatia pe loturi, 2% fiind garantia de participare, iar pasul de supralicitare de 1%. Contestatiile se depun in termen de 48 de ore.
Bun, aceste amanunte par a nu interesa pe cei care nu primesc apa calda, dar le-am prezentat ca sa vada cetateanul lighenar in prezent cum au dat in clocot si Primaria, si conducerea CET, de atata grije, framantare si zbucium. Poate din acest clocot sa inceapa sa curga apa calda cat mai curand.
Dan Bota