REVOLTATOR: Medicii veterinari brasoveni NU si-au primit salariile din primavara 2008

REVOLTATOR:
Medicii veterinari brasoveni NU si-au primit salariile din primavara 2008

0 217

Situatia din sistemul romanesc de sanatate este mai mult decat critica. Cum este posibil ca medicii veterinari sa nu-si mai fi primit salariile din primavara 2008, iar guvernantii sa para ca nici nu viseaza despre aceasta problema?!? Este de neconceput aceasta situatie!
Medicii veterinari concesionari au protestat luni, 07.09.2009, la sediul Directiei Sanitar Veterinare Brasov.
Veterinarii sunt nemultumiti pentru ca nu si-au mai primit banii pentru prestatii din luna mai a anului trecut.
Dr. Ioan Coman, presedintele Colegiului Medicilor Veterinari Brasov, a declarat ca ei si-au indeplinit toate obligatiile prevazute in contract, insa statul a uitat sa-i mai plateasca. Ei se plang ca nu mai au din ce sa-si intretina cabinetul sanitar si nu mai au bani sa-si plateasca personalul auxiliar. Multi dintre ei au ajuns sa faca voluntariat, adica sa ingrijeasca animalele din bugetul personal.
Reprezentantii DSV au asigurat ca 72% din banii pe luna mai 2009 sunt intrati in contul DSV.
Veterinarii sunt decisi sa blocheze activitatea daca nu-si primesc banii.
Ei au de recuperat de la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara aproximativ 75 de milioane de lei.
De cealalta parte, presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare, Radu Roatis, spune ca datoriile vor fi platite in curand si ca s-a ajuns la aceasta situatie din cauza birocratiei.
Colegiul Medicilor Veterinari ameninta ca vor da in judecata statul roman.
Aproximativ 8.000 de medici si tehnicieni – angajati in Programul National de prevenire a bolilor la animale nu si-au primit salariile de aproape o jumatate de an.
Medicii veterinari din Valcea se solidarizeaza si ei si ameninta ca vor renunta la crotalierea animalelor, precum si la vaccinarea porcilor, vacilor, cainilor si gainilor si se pregatesc sa dea in judecata statul roman.
„Greva” medicilor veterinari de libera practica din Valcea, ar bloca practic activitatea din sistemul veterinar din judet, pe care acestia o acopera in proportie de 65 la suta. Ei sunt cei care circula din curte in curte in satele din Valcea si asigura aplicarea programelor nationale. Actiunile din programul national strategic de supraveghere si control al bolilor la animale asigura statusul de sanatate al intregului efectiv de animale din Romania, cu impact asupra sanatatii publice.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.