Deschiderea de AN SCOLAR- fara politicieni!!!
Politicienii nu au ce cauta la deschiderea de an scolar programata pentru saptamana viitoare, 14 septembrie 2009. Acesta este mesajul sindicatelor din invatamant care avertizeaza ca nu au de gand sa accepte musafiri nepoftiti.
Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant si Federatia Spiru Haret cer membrilor de sindicat sa nu participe la manifestarile de deschidere a anului scolar, la care vor fi prezenti politicieni, sugerandu-le totodata si reprezentantilor clasei politice sa nu vina la festivitati, dupa cum informeaza Mediafax.
Acest eveniment nu trebuie tranfsformat intr-o fanfaronada ieftina in spatele careia niste politicieni ipocriti sa poata sa-si „spele” pacatele.
In proiectul Legii cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, invatamantul este situat la periferia grilei de salarizare, iar aplicarea Legii va avea drept efecte diminuarea veniturilor de natura salariala ale personalului din sistem, crearea de inechitati prin pierderea unor drepturi castigate ale salariatilor din educatie si inghetarea salariilor pe perioada nedeterminata indiferent de rata inflatiei, concedieri masive in sectorul bugetar.
Cu toate acestea, conform unor declaratii „de arunca praf in ochii fraierilor”, pana in 2010, salariile profesorilor ar urma sa creasca cu 90%. Lucru foarte adevarat daca inflatia scapa de sub control, ceea ce nici nu e greu sa se intample, daca acest guvern va continua gestionarea crizei economice in acelasi mod ca si pana acum.
„Executivul intentioneaza sa ii forteze pe cei peste 400.000 de salariati din invatamant sa accepte concediu fara plata pentru o perioada de zece zile lucratoare, ceea ce va implica trimiterea acasa a celor peste 3,5 milioane de elevi”, mai arata sindicatele.
Asadar, politicienii au embargo, neavand dreptul sa patrunda in incinta unitatilor de invatamant „pentru a le vinde din nou iluzii prin luarile de cuvant”.
„In locul cuvantarilor sterile, politicienii pot sa foloseasca constructiv acest timp liber, ca sa analizeze cu responsabilitate legile pentru care Guvernul isi angajeaza raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului si sa gaseasca solutii care sa evite, atat degradarea iremediabila a statutului social al cadrului didactic, cat si prabusirea sistemului national de invatamant”, se mai arata in comunicat, citat de Mediafax.