Multi plictisiti de versul alb al discursului basescian
Un alt contracandidat la scaunul de la Cotroceni, liberalul Crin Antonescu, a parasit la un moment dat sedinta in care presedintele Traian Basescu recita poezii in vers alb si fara continut la obiect, declarand ca s-a plictisit de palavrageala searbada a sefului statului.
„M-am plictisit!”
Viata m-a invatat ca este de preferat sa fii injurat decat sa nu fii bagat in seama. A doua varianta inseamna ca esti desfiintat si ca inexistent, in orice domeniu si cu atat mai mult in cel politic.
Nu imi pot da seama daca parasirea salii cu vocea basesciana sunand monoton si incolor scremut a fost facuta de Antonescu ostentativ sau din convingere, dar acest lucru a insemnat totusi o palma. Sau cel putin in acest fel ar trebui sa fie luata aceasta plecare de catre Basescu.
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a parasit sedinta in care seful statului, Traian Basescu, s-a adresat Legislativului, declarandu-se „plictisit” si spunand ca nu a mai ascultat un discurs „pe un asemenea ton” de pe vremea lui Nicolae Ceausescu.
Si ce ar fi de mirare in asta? Nu-i plac Baselului din ce in ce mai mult metodele de existenta ceausiste?
„Pur si simplu m-am plictisit. Am venit, am ascultat, nu consider normal ca presedintele sa faca un bilant politic al mandatului sau ca presedinte in fata noastra pentru ca nu are mandatul de la Parlament. Il va face si poate sa-l faca in campania electorala in fata romanilor, dar, dincolo de asta, am ascultat cu foarte multa rabdare. Pur si simplu sunt plictisit. Eu asa ceva nu am auzit din 1989”, a declarat Crin Antonescu.
„Inteleg acum ca preocuparile presedintelui sunt agricultura, pensiile, sanatatea, demagogia, demografia, invatamantul, procuratura, presa, cine e matur, cine nu-i matur. Inteleg ca, in toate domeniile, situatia Romaniei era groaznica pana la venirea lui Traian Basescu”, a comentat acid presedintele PNL, care a subliniat ca nu a mai auzit un asemenea ton de abordare de la Nicolae Ceausescu, cel care se adresa multimii peste capetele ei.
„Acesta este sentimentul meu si ceea ce cred ca-mi permiteam inainte de 1989, sa nu urmaresc discursurile lui Nicolae Ceausescu, cred ca dupa 20 de ani de libertate pot sa-mi permit, si anume sa-mi vad de treaba mea si sa-l las inainte, cate ore va dura discursul, sa continue”, a incheiat Antonescu.
Cine a avut ocazia sa asculte interminabilele discursuri ale lui Ceausescu isi poate da seama cat de mult au semanat cele doua ore de prezenta la pupitru ale lui Basescu, in fata unui fel de Mare Adunare Nationala – ce, a avut Parlamentul alta infatisare in acest an? – cu palavrele dictatorului comunist. Si de aceea ar fi dureros pentru Romania ca la Cotroceni sa se perpetueze spiritul dictatorial.
Dan Bota