In Romania lucrarile de constructii, la pamant!

In Romania lucrarile de constructii, la pamant!

0 220

Dupa ce timp de opt luni consecutive in 2008 a avut cea mai mare crestere, in ritm anual, a lucrarilor de constructii din Uniunea Europeana (UE27), in luna iulie 2009 comparativ cu luna precedenta, Romania a avut cea mai puternica scadere in procente a volumului lucrarilor de constructii din UE (minus 9,0 procente), dupa o crestere de 8,8 procente in luna iunie 2009 comparativ cu luna precedenta, arata datele prezentate joi de Oficiul european de Statistica (Eurostat).
La nivelul zonei euro, volumul lucrarilor de constructii a inregistrat o scadere de doua procente in luna iulie comparativ cu luna precedenta, dupa o scadere de 0,3 procente in iunie, iar in Uniunea Europeana volumul lucrarilor de constructii a inregistrat o scadere de 1,1 procente in luna iulie , dupa o scadere de 0,8 procente in iunie. Potrivit Eurostat, noua state UE au raportat o scadere a volumului lucrarilor de constructii in luna iulie si doar trei state au raportat cresteri: Polonia (5,2 procente), Sueida (1,7 procente) si Portugalia (0,2 procente).
In ritm anual, lucrarilor de constructii au inregistrat in luna iulie o scadere de 11,1 procente in Uniunea Europeana si o scadere de 10,8 procente in zona euro, dupa o scadere de 9,2 procente si, respectiv, 7,8 procente, in luna iunie. Si in acest caz Romania inregistreaza scaderi semnificative, cu o scadere de 17,5 procente (dupa o scadere de 5,1 procente in luna iunie), fiind depasita doar de Spania si Slovenia care au inregistrat ambele o scadere a volumului lucrarilor de constructii cu 20,5 procente.
In cazul Romaniei, conform datelor prezentate de Institutul National de Statistica /INS/, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu zece la suta in perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2009, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
In luna iulie 2009, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a scazut fata de luna iunie 2009 cu 9,9 la suta si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 9 la suta. Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a scazut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 17,4 la suta, respectiv 14,1 la suta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.