Ultimul drum al lui Nicu Constantin

Ultimul drum al lui Nicu Constantin

0 212

Actorul Nicu Constantin a fost condus, sambata, pe ultimul drum, in orasul sau natal, Eforie Sud.
Toti cei care l-au iubit pe marele actor au fost la slujba de inmormantare in dimineata unei sambete de septembrie, nu atat pentru a-i plange moartea, ci pentru a-i celebra viata – o viata de artist.
Membri ai familiei, prieteni si colegi de scena,au fost alaturi, mai intai joi, de maestrul Nicu Constantin la Biserica Icoanei din Bucuresti. Trupul neinsufletit al actorului a fost depus mai intai la acea biserica la care maestrul obisnuia sa vina de sarbatori impreuna cu familia.
Ne-am obisnuit cu totii, mai ales cei care doreau sa mai si rada in anii ’70 – ’80, sa-l vedem la televizor, la revelioane, la emisiuni de divertisment, sau pe scena la Tanase, unde timp de 40 de ani a susþinut peste 9.000 de reprezentatii. Cand era anuntat ca urmeaza maestrul, toti cei din fata micilor ecrane incetau orice discutie, iar putinii care nu faceau acest lucru erau catalogati drept nesimtiti.
Si chiar daca teatrul a fost marea lui iubire, Nicu Constantin s-a dovedit un artist complet – canta si dansa cu aceeasi placere, scria scenarii, juca in filme sau in productii de televiziune si de radio.

Sambata, maestrul a fost pentru ultima data prin Eforie Sud, orasul natal. Sute de oameni carora le-a descretit fruntile de-a lungul timpului l-au condus pe ultimul drum.

Despre maestrul Nicu Constantin mai putem spune ca are un fiu de 41 de ani, din prima casatorie. Cu Mandita, cea care i-a stat alaturi pana in ultima zi, s-a casatorit in 1986, in timpul unui turneu la New York.
Maestrul a murit, dupa cum se stie, marti, la Spitalul Militar din Bucuresti, in urma unui stop cardio-respirator.
Reamintim ca Nicu Constantin s-a nascut pe 31 iulie 1939, la Eforie Sud, in judetul Constanta.
A fost vedeta a Teatrului Satiric „Constantin Tanase” din Bucuresti intre anii 1960 si 2000, unde a susþinut peste 9.000 de reprezentatii.
Nicu Constantin a jucat, de-a lungul carierei, si in 28 de filme, printre care cele mai cunoscute sunt Impuscaturi pe portativ (1966), Vin ciclistii (1968), Alo, aterizeaza strabunica (1981) si Ministerul comediei (1999).
Inca o data: Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, in coltul cu ingeri veseli ai Raiului!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.