Romlag Brasov – epava nedorita de nimeni

Romlag Brasov – epava nedorita de nimeni

0 275

Toti membrii din conducerea Romlag – Brasov si-au dat demisia, asa ca Gabriel Catalin Anghel a fost numit unic director, dupa cum informeaza ziarul Bursa. El va conduce compania pana in data de 12 octombrie, cand va fi ales un nou comitet director.
Actionarii Romlag SA au hotarat in Octombrie 2008 sa schimbe directorii dupa mai bine de trei ani de incercari esuate.
Mihai Fercala, director general si unul dintre cei mai importanti actionar, a criticat in nenumarate randuri conducerea defectuoasa a firmei. Chiar i-a acuzat pe acestia, la un moment dat, ca ar fi realizat tranzactii in interes personal. Acestia au preferat, conform spuselor lui Fercala, sa cumpere un hotel in loc sa modernizeze procesul de productie, desi in registrele companiei nu apare nicio referinta la achizitionarea acestui imobil.
In aceste conditii, intreprinderea a fost adusa in pragul falimentului, iar actiunile acesteia nu mai sunt dorite de nimeni, organizandu-se de mai multe ori licitatii la care scaunele pentru potentialii ofertanti raman neocupate.
Administratia Finantelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii Brasov a scos la licitatie, pe 12 septembrie 2009, active ale companiei brasovene Romlag SA, pretul de strigare fiind de peste 8 milioane de lei, 50% din pretul initial de strigare pentru activele companiei brasovene. Nimeni nu s-a prezentat.
„Ei au datorii la noi de 3,4 milioane de lei si la Banca Carpatica de 0,5 – 0,6 milioane de lei. Am incercat sa vindem pe bucati, dar nimeni nu s-a prezentat la licitatii. Asa ca am stabilit impreuna cu conducerea companiei si cu sindicatele, care sunt si ele actionare, sa vindem tot si sa ne recuperam datoriile, iar restul banilor sa se imparta intre actionari”, a declarat Vasile Tibrea, directorul institutiei, citat de Buna Ziua Brasov.
Reprezentantii Asociatiei Salariatilor „Romlag”, care detine 75,39% din capitalul producatorului brasovean de cuzineti, bucsi si semiinele, au depus in urma cu doua luni petitii la sediile mai multor institutii ale statului.
Muncitorii erau nemultumiti de situatia financiara a companiei. Ei aflasera ca pentru achitarea datoriilor acumulate vor fi scoase la vanzare anumite active ale societatii. Oamenii spun ca administratorii fabricii sunt singurii vinovati pentru situatia in care s-a ajuns.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.