Traficul viitorului pe SOSELE SOLARE

Traficul viitorului pe SOSELE SOLARE

0 214

Tehnologia nu inceteaza sa ne uimeasca prin ceea ce inventeaza datorita mintilor ingenioase care nascocesc tot felul de minunatii.
Departamentul de Transporturi al Statelor Unite a semnat deja un contract cu un inventator care doreste sa scoata pe piata „soselele solare”.
Data finalizarii primului prototip este 12 februarie 2010, prototip care “va servi pentru revolutionarea modului in care ne miscam si obtinem energie”.
Institutul Politehnic din Worcester testeaza deja transformarea asfaltului in “colector al soarelui” folosind sisteme de tuburi subterane pentru a genera vapori si energie.
Inventatorul Scott Bushaw dezvolta un concept mult mai complex “convergenta intre energie, transport si infrastructura ce se vor produce in viitor”.
Baza este reprezentata de un panou de 30 pe 30 cm similara placilor fotovoltaice structurate in 3 parti: suprafata dintr-un material translucid, rugos si foarte rezistent ce va suporta greutatea vehiculelor si va permite tractiunea; a doua suprafata este electronica unde se absoarbe si inmagazineaza energia cu celule fotovoltaice si diode ce emit lumina si vor permite iluminarea/colorarea unei parti din carosabil. Al treilea strat va servi pentru distribuirea energiei si adapostirea cablurilor optice pentru comunicatii, informeaza El Mundo.
Un plan ambitios al unei companii private din Statele Unite este sa construiasca drumuri care produc energie electrica, cu ajutorul unor panouri solare. Ineficienta panourilor si costurile mari sunt insa piedici in calea proiectului.
Avand in vedere insa cat de scumpe si ineficiente sunt panourile solare obisnuite, planul este ambitios: cei de la Solar Roadways spun insa ca, in caz ca au succes, pot alimenta intreaga tara cu energie electrica. La „doar” 6.900 de dolari pentru un panou solar.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.