Parlamentul inca o mutare inteligenta

Parlamentul inca o mutare inteligenta

0 189

Lupta politica dintre Palatul Cotroceni si Parlament acopera practic lupta dintre grupurile de interes ce vor „mulge” Romania in viitori cinci ani. Batalia pentru primul premier de dupa Guvernul Boc 1 (dupa unii 0,5) este de fapt pentru tandemul ce va conduce tara din Palatul Victoria si Cotroceni pana la urmatoarele alegeri generale.
Birourile Permanente ale celor doua Camere au hotarat sa convoace, miercuri, o sedinta comuna de plen. O simpla actiune parlamentara? Nu, dupa reactia PD-L, partidul aflat intr-o reala si definita pozitie in …opozitie, dar care este calare pe caii putere ai tarii aflati in Cotroceni si in Palatul Victoria.
Obiectivul intrunirii, cel principal desigur, este votarea unui “act” prin care sa se confirme formarea unei majoritati parlamentare ce il sustine pe Klaus Johannis la functia de premier, acesta fiind un prim pas in strategia de realizare a unui conflict institutional. De aici nu sunt prea multe de facut, (la vedere) pentru o transare a situatiei la Curtea Constitutionala.

Politicienii: „Este un act eminamente politic”
„Am facut o propunere Birourilor reunite si a fost acceptata: organizarea in mod exceptional a unei reuniuni in care sa se adopte o hotarare, prin care sa se confirme sustinerea lui Klaus Johannis la functia de premier, de catre majoritatea parlamentara”, a declarat presedintele Senatului, Mircea Geoana. Liderul social-democrat a precizat ca plenul reunit va adopta miercuri „o astfel de decizie cu caracter profund politic”.
Desi a recunoscut ca „este un act de natura eminamente politic”, care nu il obliga la nimic pe presedintele Traian Basescu, Geoana nu s-a abtiunt sa nu arate directia. „In continuare ramanem in interiorul dezbaterilor constitutionale. (…) Maine vom avea proba materiala, prin votul plenului Parlamentului, ca aceasta majoritate exista, functioneaza si-l sprijina pe Johannis pentru functia de prim-ministru”, a continuat social-democratul.

Noua majoritate se apropie de FMI si CE
Ca lucrurile nu se vor opri doar aici, am fost clarificati tot de Geoana, cel care a tinut sa ne arate ca aceasta majoritate poate conduce tara. Astfel am fost anuntati ca Parlamentul va dezbate, tot in cadrul sedintei de plen de miercuri, propunerea presedintelui de organizare a referendumului pentru reducerea numarului de parlamentari. „Am dat avizul la scrisoarea presedintelui Traian Basescu”, a declarat liderul social-democra, dar se va demara si dezbaterea proiectului, (atentie!) comun, PSD+PC, PNL si UDMR, a “Pensiilor nesimtite”. Este primul pas prin care se va demonstra ca vointa majoritatii parlamentare este alta decat cea pe care doreste PD-L sa ne-o vanda.
Ce va urma dupa aceasta lege a pensiilor? Pot avansa varianta ca vom asista la rezolvarea unor importante modificari legislative cerute de FMI si CE. Doar asa poate fi invinsa rapacitatea cotrocenista care blocheaza o evolutie fireasca si democratica a tarii. Traian Basescu a avut cinci ani ca sa ne demonstreze ce poate sa faca. Nu a facut nimic si nici nu va face!
Blocat in poftele nesimtite si nemasurate ale lui si ale grupurilor lui de interese, daca Basescu va fura un nou mandat ne vom bloca iarasi in borduri, asfalt, baieti destepti si certuri intretinute zilnic si ne vom intreba: cine stinge lampa?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.