PSIHODRAMA- conferinta internationala la Brasov
In perioada 30 octombrie – 1 noiembrie 2009 se va desfasura, la Brasov, a doua Conferinta Nationala de Psihodrama cu participare internationala, intitulata: „Psihodrama in Societate: de la conflict la intalnire”.
Conferinta este organizata de: Asociatia Romana de Psihodrama Clasica www.psihodramaclasica.ro si Societatea de Psihodrama J.L. Moreno www.psihodrama.ro in colaborare cu Federatia Romana de Psihoterapie, Colegiul Psihologilor din Romania si Federatia Europeana a Organizatiilor de Training in Psihodrama si va beneficia de participarea extraordinara a urmatorilor invitati: Giovanni Boria (Italia), Maurizio Gasseau (Italia), Hilde Gött (Germania), Roberto de Inocentio (Spania), Francesco Muzzarelli (Italia).
Locul de desfasurare : Incubatorul de Afaceri Brasov, str. Turnului nr. 5 (cladirea MUM, scara 2, etaj IV).
Participantii la aceasta conferinta (psihodramatistii aflati in supervizare ARPsiC) vor obtine 18 ore de supervizare iar psihodramatistilor si participantilor aflati, in formare, sub egida SPJLM li se va echivala un seminar special.
Conferinta este creditata de Colegiul Psihologilor din Romania cu 10 credite pentru participare si cu 12 credite pentru coordonare workshop sau prezentare lucrari.
Psihodrama este o metoda terapeutica si de consiliere de sine statatoare. Ea abordeaza personalitatea din punctul de vedere al specificitatii individuale, cat si al integrarii acesteia in structurile sociale. Bazele teoretice ale psihodramei servesc la explicarea dezvoltarii indivizilor, a grupurilor si a sistemelor sociale, precum si a tulburarilor acestora.
Cu posibilitatile ei creative, bazate pe joc, psihodrama creaza conditiile evocarii unor situatii de viata cu scopul deschiderii de noi perspective in autocunoastere si dezvoltare. Cu ajutorul metodelor specifice ale psihodramei pot fi experientiate si facute transformabile cele mai diferite situatii de viata, de asemenea procesele sociale in grupuri, organizatii si societate. Prin procedura sociometrica se fac vizibile structurile sociale si relationale intr-un grup, devenind astfel accesibile dimensiuni sociale si politice.