Drogatii lui Cancescu se trateaza la Recea
A aparut, in sfarsit, o reactie pertinenta pe tema referendumului pritocit de vreo doua saptamani de Aristotel Cancescu. Ea vine, in mod curios, din partea PD-L, de la care audienta se asteapta sa atace in mod traditional orbeste si neargumentat orice initiativa a sefului judetului, doar asa, din spirit de contradictie. Consilierul judetean Cristian Draghici de la Fagaras a rostit ieri singurele cuvinte inspirate din intreaga tesatura de vorbe cu care democrat-liberalii fac opozitie – anemica, de altfel – ideii bizare a lui Cancescu de a organiza un referendum in judet pe tema prostitutiei si a consumului de droguri.
La sedinta extraordinara convocata ad-hoc de presedintele CJ Brasov, Draghici i-a atras atentia lui Cancescu ca intrebarile pe care vrea sa le scrie pe chestionarele de la referendum au un lejer iz penal. Draghici a sugerat inlocuirea termenului de legalizarea prostitutiei, despre care Cancescu vorbeste non-stop si neinformat de trei saptamani, cu cel de dezincriminare a acestei practici, ca sa nu incida cu prevederile Codului Penal. A fost ultima replica de bun-simt, inainte ca masinaria de vot din CJ sa-i faca hatarul lui Cancescu si sa-i ofere pe tava referendumul pe tema prostitutiei si a consumului de droguri.
Tocmai la ultimul capitol Cancescu nu este atat de ingenuu si abstinent pe cat vrea sa para. Pentru ca seful judetului forteaza infiintarea pe raza comunei Recea a unui stabiliment pentru dezintoxicarea consumatorilor de droguri, desi localnicii se opun cu indarjire proiectului. N-ar fi de mirare, asadar, ca formularul pe care Cancescu se pregateste sa-l tipareasca pentru referendumul din 6 decembrie sa contina si o a treia intrebare gen. „Nu-i asa ca ar bine sa-i izolam la Recea pe nenorocitii care trag pe nas?”
Vifor Rotar