Politistii de la Academie isi dau licenta

Politistii de la Academie isi dau licenta

0 177

Cu o intarziere de cateva luni de zile neasteptata, viitorii politisti, promotia 2009 a Academiei de Politie, sustin insfarsit mult asteptatul examen de licenta.
Potrivit unei dispozitii a rectorului Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, Iamandi Luca, examenul pentru finalizarea studiilor de licenta din anul universitar 2008-2009 pentru studentii Facultatii de Politie are loc in perioada 23-28 noiembrie, in 29 noiembrie urmand sa aiba loc festivitatea de absolvire si repartizarea absolventilor.
Rezultatele vor fi afisate vineri, 27 noiembrie. Eventualele contestatii pot fi depuse vineri, in aceeasi zi urmand sa fie afisate rezultatele finale. Sambata, 28 noiembrie, studentii Facultatii de Politie vor sustine lucrarea de licenta.
Festivitatea de absolvire si repartizarea absolventilor vor avea loc duminica, 29 noiembrie.
Examenul ar fi trebuit sa aiba loc in luna iulie, ca toate examenele de acest gen de la celelalte universitati din tara. Insa lipsa de fonduri a dus la amanarea consecutiva a acestuia, astfel ca a inceput un nou an universitar, iar promotia 2009 nu a apucat sa sustina acest test final.
Prima amanare vizase data de 25 septembrie, pentru ca, mai apoi, sa fie stabilita ca data finala, sigura pentru sustinerea acestui examen data de 23 noiembrie.
Din cauza intarzierii, incadrarea pe posturi nu va fi realizata decat in luna decembrie.
Amanarea examenului de licenta a survenit din cauza lipsei fondurilor din visteria Ministerului de Interne, care nu are bani pentru plata salariilor noilor angajati.
In acest an, aproape 1.700 de tineri au absolvit cursurile Academiei de Politie.
Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” este singura institutie de invatamant superior a Ministerului Administratiei si Internelor
„Procentul absolventilor incadrati in functie va putea fi calculat dupa afisarea rezultatelor la examenele de licenta, respectiv la examenele de absolvire. Absolventilor Academiei de Politie care nu promoveaza examenul de licenta in prima sesiune organizata in anul absolvirii, li se acorda gradul profesional de agent de politie, respectiv gradul militar de sergent major, potrivit competentelor de gestiune a resurselor umane, iar absolventilor Facultatii de Pompieri care se afla in imposibilitatea promovarii examenului, li se prelungeste stagiul minim in vederea acordarii gradului de locotenent cu perioada de pana la promovarea examenului de licenta”, explica Marin Mitroiu, rectorul Academiei.
Numarul de studenti si elevi care ar fi trebuit sa finalizeze studiile in 2009 in cadrul Academiei de Politie si al scolilor postliceale este de 1.638.
Academia de Politie:
– pentru Inspectoratul General al Politiei Romane – 146 barbati, 50 femei;
– pentru Inspectoratul General al Politiei de Frontiera – 126 barbati, 27 femei;
– pentru Inspectoratul General al Jandarmeriei -25 barbati;
– pentru Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta – 66 barbati.
Scoli postliceale pentru pregatirea agentilor, subofiterilor si maistrilor militari:
– Scoala de Agenti de Politie „Vasile Lascar” – Campina – 492 barbati, 208 femei;
– Scoala de Agenti de Politie „Septimiu Muresan” – Cluj Napoca – 119 barbati, 34 femei;
– Scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera „Avram Iancu” – Oradea-16 barbati, 43 femei;
– Scoala de Subofiteri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Dragasani -148 barbati, 22 femei;
– Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu” – Boldesti – 98 subofiteri, barbati, 18 maistri militari, barbati.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.